• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.10.2023

08:00

Šok u Kijevu, ovo nisu očekivali! Šojgu objavio strašne vesti za Ukrajinu! "Više od 335.000..."

Tanjug/AP

Vesti

Šok u Kijevu, ovo nisu očekivali! Šojgu objavio strašne vesti za Ukrajinu! "Više od 335.000..."

Podeli vest

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu poručio je da Rusija ne planira dodatnu mobilizaciju muškaraca za borbu u Ukrajini budući da se više od 335.000 prijavilo do sada ove godine za borbu u oružanim snagama ili dobrovoljačkim jedinicama.

Rusija jača svoje oružane snage i pojačava proizvodnju oružja u očekivanju dugog rata u Ukrajini, gde su se linije fronte jedva pomerile za godinu dana.

- Nema planova za dodatnu mobilizaciju - prikazano je kako je Šojgu to saopštio najvišim generalima na državnoj televiziji, dodavši da Oružane snage imaju potreban broj vojnog osoblja za sprovođenje vojnih operacija.

Šojgu, saveznik predsjednika Vladimira Putina, pozdravio je patriotizam onih koji su se prijavili.

- Od početka godine više od 335.000 ljudi stupilo je u vojnu službu po ugovoru i u dobrovoljačkim formacijama - rekao je Šojgu. Samo u septembru ugovore je potpisalo više od 50.000 građana.

Te brojke pokazuju da je Rusija postigla značajan napredak kako u regrutovanju, tako i u apsorbovanju mnogih boraca iz Vagnerovih plaćeničkih snaga u "dobrovoljačke formacije".

Podsetimo, Putin je naredio "delimičnu mobilizaciju" 300.000 rezervista u septembru prošle godine, što je nateralo stotine hiljade mladića da pobegnu iz Rusije kako bi izbegli slanje u borbu.

Putin je više puta rekao da nema potrebe za ponavljanjem mobilizacije, za koju neki ruski zvaničnici kažu da je bila grečka jer je naterala mnoge da odu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Svađe i rasulo u Feneru! Povod je Bata Mirković!
Fudbal

Svađe i rasulo u Feneru! Povod je Bata Mirković!

Turski mediji prenose da je predsednik istanbulskog velikana, Ali Koč (57) želeo u stručni štab da dovede i Zorana Mirkovića (52), ali da je trener Ismail Kartal (62) to odbio, što je dovelo do ozbiljnih nesuglasica.

10.05.2024

14:49

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija