• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

05.10.2023

07:30

Kijev ostavljen na cedilu, bez pomoći Zapada?! Bajden u panici oko razdora u Kongresu zbog Ukrajine: ''To me zabrinjava!''

AP/Photo

Vesti

Kijev ostavljen na cedilu, bez pomoći Zapada?! Bajden u panici oko razdora u Kongresu zbog Ukrajine: ''To me zabrinjava!''

Podeli vest

Predsednik SAD je naveo da ce održati govor u kom će objasniti zašto je važno za Vašington i njegove saveznike da ostanu posvećeni slanju pomoći Kijevu, koji se u velikoj meri oslanja na oružje koje mu stiže iz zapadnih zemalja.

Američki predsednik Džo Bajden izjavio je danas da je zabrinut da bi sukobi republikanaca u Kongresu mogli da naškode slanju pomoći Ukrajini i obećao da će uskoro održati govor u kome ce objasniti zašto SAD treba da nastave da podržavaju Ukrajinu u njenom ratu protiv Rusije.

- To me zabrinjava, ali znam da postoji većina članova Predstavničkog doma i Senata iz obe stranke koji su rekli da podržavaju slanje pomoći Ukrajini - rekao je Bajden na pitanje novinara.

On je naveo da ce održati govor u kom će objasniti zašto je važno za SAD i njene saveznike da ostanu posvećeni slanju pomoći Ukrajini, koja se u velikoj meri oslanja na oružje koje joj stiže iz zapadnih zemalja.

- Postoji još jedan način na koji bismo mogli da pronađemo finansije za pomoć Ukrajini - rekao je Bajden, ali je odbio da iznese više detalja o tome.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kancelarija za KiM: Kamenovanje škole u Gojbulji je otvorena pretnja Srbima na KiM, ovo je planirana akcija!
Politika

Kancelarija za KiM: Kamenovanje škole u Gojbulji je otvorena pretnja Srbima na KiM, ovo je planirana akcija!

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da se gađanje kamenicama Osnovne Škole "21. novembar" u Gojbulji, u opštini Vučitrn, kojom prilikom je slomljeno staklo na ulaznim vratima i jedna kamera, ne može se shvatiti drugačije, nego kao otvorena pretnja Srbima na Kosovu i Metohiji, kao i da su slični napadi koji su gotovo svakodnevni, posledica antisrpske politike Aljbina Kurtija.

21.05.2024

12:42

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija