• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.10.2023

14:31

Uzbuna u Moskvi! U 6.20 došao je čovek i rekao da se nešto sprema Putinu! Otkrivena zavera za ubistvo predsednika Rusije?

AP/Photo

Vesti

Uzbuna u Moskvi! U 6.20 došao je čovek i rekao da se nešto sprema Putinu! Otkrivena zavera za ubistvo predsednika Rusije?

Podeli vest

Ruske specijalne službe već nekoliko dana tragaju za nepoznatom osobom koja je planirala da "ukloni" Putina, javlja Telegram kanal VČK-OGPU, pozivajući se na neimenovani izvor.

U slučaj je, navodno, umešan službenik jedne od agencija za sprovođenje zakona. Izvor kaže da je poruku o tajnoj zaveri protiv šefa države dobila dežurna služba Ministarstva unutrašnjih poslova od specijaliste iz Kabineta predsednika Ruske Federacije.

Ujutru u 6.20 na prijavnici im se javio izvesni 37-godišnji Mihail Jurčenko, koji se predstavio kao preduzetnik u građevinskoj industriji i dao sve svoje podatke (oni su, inače, potvrđeni).

Uznemireno je izvestio o čudnoj priči koja mu se nedavno dogodila u gradu Čehovu. Odmarao se u lokalnom karaoke klubu "Hani" i započeo razgovor sa jednom gostom. Pričali su o ratu i životu u Rusiji. U jednom trenutku, prema rečima Jurčenka, sagovornik mu je pokazao crvenu službenu legitimaciju i izjavio da ima zadatak "da ukloni Vladimira Putina". Jurčenko se nije raspravljao i promenio je temu.

Na nesreću po Mihaila, on se nije sećao imena svog saputnika, niti je video njegove podatke na legitimaciji. Međutim, ono što je čuo ga je proganjalo i posle par dana odlučio je da prijavi zaverenika. Sada su, po njegovom dojavi, operativci započeli istragu.

U junu tajne službe su osujetile zaveru za atentat na Putina dizanjem u vazduh njegove kolone na mostu u Moskvi. Federalna služba zaštite (FSO) je navodno bila obaveštena o barži za koju se sumnja da postavlja eksploziv na dno reke Moskve. Barži je naređeno da se skloni odatle „zbog kretanja kolona preko mosta“. Odmah potom „ronioci su počeli da ispituju dno reke“.

Kremlj je u maju optužio Ukrajinu da je pokušala da ubije Putina, navodeći da su dva drona napala rezidenciju predsednika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milovan

pre 6 meseci

Pa da to se tako radi.Odes u kafanu i neznancu pricas da ces ubiti predsednika. Isto kao oni muslimani sto su pili u pabu i rekli da idu avionom srusiti kule bliznakinje i onda jos izgube svoj pasos. Ha ha ha

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija