• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.10.2023

07:54

Šok! Ovo vodi u svetski rat! Hamas otkrio koja sila je direktno podržala napad na Izrael!

Reuters/shutterstock

Vesti

Šok! Ovo vodi u svetski rat! Hamas otkrio koja sila je direktno podržala napad na Izrael!

Podeli vest

Militantna grupa Hamas potvrdila je danas da je za napad na Izrael imala direktnu podršku iz Irana.

To je za BBC izjavio portparol Hamasa Gazi Hamad.

U napadima na Izrael stradalo je najmanje 300 osoba, a više od 1.800 je povređeno. Sa druge strane, u napadima izraelskih snaga na Pojas Gaze, stradalo je 256 Palestinaca, dok je povređeno 1.788 njih.

O mogućoj umešanosti Irana u današnji napad Hamasa na Izrael govorilo se juče u jednoj od objava na društvenoj mreži X, u kojoj se navodi da uspeh Rusije u Ukrajini ohrabrio Iran da krene u akciju.

"Iran ima za cilj konfrontaciju sa Izraelom i SAD. Uspeh Rusije u Ukrajini ohrabruje Iran da zaustavi deceniju neprijateljske američke spoljne politike na Bliskom istoku. Bankrotirana američka vlada je upravo pozvana u još jedan rat. Izabrano vreme je odgovarajuće. Američka vlada je prinuđena da štampa trilione dolara dok se bori da podmiri novi dug. Još jedan rat bi doveo do značajnog povećanja inflacije i ubrzanog ekonomskog pada SAD.

Ako Iran minira Ormuški moreuz, globalna energetska kriza bi postala kritična. Bajdenova administracija je iskoristila većinu američkih rezervi nafte da stabilizuje domaće cene nafte. Iran može značajno povećati probleme za američku vladu.

Ukrajina se pretvara u veliki poraz za SAD i NATO. Novi front na Bliskom istoku bi ubrzao pad SAD. Američka vlada i njeni zapadni partneri ga jednostavno ne mogu priuštiti. Tim bi se najviše okoristile Rusija i Kina. Iran to razume i ide na ruku svojim partnerima", navedeno je u ovom postu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija