• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.10.2023

16:53

Užas! Ovo su devojke koje su militanti Hamasa oteli u Izraelu: Strahuje se da je ubijeno preko 200 mladih na festivalu!

printscreen Twitter

Vesti

Užas! Ovo su devojke koje su militanti Hamasa oteli u Izraelu: Strahuje se da je ubijeno preko 200 mladih na festivalu!

Podeli vest

Deset devojaka, otprilike, oteli su pripadnici Hamasa sa festivala elektronske muzike nedaleko od izraelskog grada Ofakim, koji se nalazi na granici sa Gazom.

Okvirno deset devojaka, uključujući i Nou i njenog dečka Avija, bilo je među stotinama mladih Izraelaca koji su uživali na muzičkom festivalu u pustinji kada su ih napali pripadnici Hamasa. Ovi napadi se dešavaju nakon što je Hamas izveo seriju napada na izraelske vojnike i civile, uključujući ubistva i otmice.

Prema izveštajima, desetine drugih Izraelaca koji su se takođe nalazili na istom mestu su oteti i odvedeni preko granice u pojas Gaze. Ova situacija je izazvala duboku zabrinutost i napetost duž granice.

 

 

Nakon ovih incidenata, izraelske vlasti su brzo reagovale, a premijer Benjamin Netanjahu je istakao da se ne radi samo o operaciji, već o pravom ratu.

Naredio je mobilizaciju rezervista i istakao da će Izrael učiniti sve što je neophodno kako bi zaštitio svoje građane i suverenitet zemlje.

Otmica na festivalu dodatno pojačava napetost i kompleksnost situacije na terenu, dok izraelske vlasti nastoje da obezbede siguran povratak otetih osoba i reše ovu ozbiljnu bezbednosnu krizu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija