• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.10.2023

19:52

Bajden potvrdio! Amerika šalje vojnu pomoć Izraelu

Printscreen Twitter, EPA Images, Reuters

Vesti

Bajden potvrdio! Amerika šalje vojnu pomoć Izraelu

Podeli vest

Američka pomoć je na putu ka Izraelu, rekao je danas Džo Bajden predsednik SAD, a ministar odbrane Lojd Ostin je saopštio da će SAD premestiti bliže Izraelu udarnu grupu nosača aviona, uključujući nosač ''Ford'' i brodove koji služe kao njegova podrška.

Bajden je informaciju potvrdio izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu u telefonskom razgovoru.

"Predsednik Bajden je obavestio premijera o intenzivnom diplomatskom angažmanu koji su Sjedinjene Države preduzele u poslednja 24 sata u podršci Izraelu", navodi se u izveštaju Bele kuće.

"Predsednik je poslao dodatnu pomoć izraelskim odbrambenim snagama, i ona je sada na putu ka Izraelu. Bajden je još jednom izrazio saosećanje sa nestalima, ranjenima i ubijenima, i razgovarao o naporima da se osigura da nijedan drugi rival Izraela ne iskoristi situaciju", navodi se u izveštaju. 

Ostin: Nosači aviona na putu ka Izraelu

SAD će premestiti bliže Izraelu udarnu grupu nosača aviona, uključujući nosač ''Ford'' i brodove koji služe kao njegova podrška, izjavio je danas ministar odbrane SAD Lojd Ostin.

On je dodao da će SAD obezbediti municiju Izraelu, kao i da će rasporediti dodatne borbene avione u regionu, prenosi Rojters.

Ranije danas, britanska agencija je prenela da će više američkih ratnih brodova i letelica biti premešteno bliže Izraelu radi odvraćanja i u znak podrške, pozivajući se na dvoje neimenovanih visokorangiranih američkih zvaničnika.

Pored toga, agencija je prenela da Vašington veruje da je ovaj napad Hamasa imao za cilj ''da poremeti normalizaciju odnosa Izraela i Saudijske Arabije''.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija