• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.10.2023

17:39

Kreće klanica! Vesti iz Izraela zatresle svet! Skaj njuz: Evo ko još lansira rakete na izraelske gradove!

Printscreen Twitter

Vesti

Kreće klanica! Vesti iz Izraela zatresle svet! Skaj njuz: Evo ko još lansira rakete na izraelske gradove!

Podeli vest

U 17 časova po lokalnom vremenu je iz Pojasa Gaze ispaljeno više desetina raketa, a kako javlja "Skaj Njuz", rakete su dolazile i iz Libana. Izrael je ubrzo uzvratio paljbu.

Društvenim mrežama kruže snimci rada "Gvozdene kupole", protivazdušnog sistema, koji obara neprijateljske rakete, kao i posledica udara raketa na grad Aškelon.

 

 

Novinarka "Skaj Njuza" je jedan takav snimak okačila na svoj "X" profil, nekadašnji "Tviter" na kojem se vidi veliki broj presretnutih raketa na nebu.

 

 

Na granici Izraela i Libana je dolazilo do pucnjave i eksplozija od kada je počeo sukob u Izraelu u subotu 7. oktobra. Tenzije na toj teritoriji su sve veće.

 

 

Ako se navodi Skaj njuza pokažu kao tačni, ovo može biti početak sukoba Izraela i proiranskog Hezbolaha.

Šiitska proiranska formacija Hezbolah nalazi se u Libanu. Ona je nastala kao odgovor na ulazak Izraela u južni Liban. Od 2006. vojna snaga grupe je značajno porasla, do te mere da je njeno paravojno krilo postalo moćnije od libanske armije. Hezbolah je opisan kao „država u državi“  i izrastao je u organizaciju sa sedištima u libanskoj vladi, radio i satelitskom TV stanicom, socijalnim službama i velikim vojnim raspoređivanjem boraca izvan granica Libana. Grupa trenutno dobija vojnu obuku, oružje i finansijsku podršku od Irana i političku podršku od Sirije.

O mogućoj umešanosti Irana u današnji napad Hamasa na Izrael govorilo se juče u jednoj od objava na društvenoj mreži X, u kojoj se navodi da uspeh Rusije u Ukrajini ohrabrio Iran da krene u akciju.

- Iran ima za cilj konfrontaciju sa Izraelom i SAD. Uspeh Rusije u Ukrajini ohrabruje Iran da zaustavi deceniju neprijateljske američke spoljne politike na Bliskom istoku. Bankrotirana američka vlada je upravo pozvana u još jedan rat. Izabrano vreme je odgovarajuće. Američka vlada je prinuđena da štampa trilione dolara dok se bori da podmiri novi dug. Još jedan rat bi doveo do značajnog povećanja inflacije i ubrzanog ekonomskog pada SAD - navodi se u objavi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija