• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.10.2023

14:52

(VIDEO) Rusi gaze bez milosti, Ukrajince žive spaljuju! Zatvara se kotao oko ključnog grada, sve miriše na strašan poraz Kijeva!

Reuters/AP

Vesti

(VIDEO) Rusi gaze bez milosti, Ukrajince žive spaljuju! Zatvara se kotao oko ključnog grada, sve miriše na strašan poraz Kijeva!

Podeli vest

Ruska vojska je započela ofanzivu na položaje ukrajinskih oružanih snaga u Avdejevki i mogla bi da opkoli ukrajinske vojnike, navodi se u članku Ekonomista.

Takođe, ruske snage su na ovom pravcu počele da koriste zapaljivu municiju, a snimak dejstva ovog razornog oružja po ukrajinskim položajima objavljen je na društvenim mrežama

"Ovo je jedna od najvećih ofanziva Rusije od prošlog proleća, a čini se da je njen cilj pokušaj da se Ukrajinci uvuku u kotao“, napisali su novinari Ekonomista.

U članku se navodi da je nakon neuspeha kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine inicijativa na bojnom polju prešla na Rusiju. Ukrajinska vojska u Avdejevki je već „opkoljena sa tri strane“, navodi se u članku.

Ranije je bivši savetnik ukrajinskog predsednika Leonida Kučme, Oleg Soskin, rekao da Oružane snage Ukrajine trpe gubitke kod Avdejevke zbog ruske ofanzive.

Avdejevka je severno predgrađe Donjecka, koje su ukrajinske trupe pretvorile u moćno utvrđeno područje.

Prema rečima šefa DPR Denisa Pušilina, ruske jedinice poslednjih dana napreduju u tom području iz dva pravca i konsoliduju se na novim položajima južno i severno od grada.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija