• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.10.2023

06:07

Drama! Tramp razara Ukrajinu na ključnom frontu! Zapad u šoku zbog neočekivanih dešavanja, ako se ovako nastavi...

Shutterstock, AP, EPA

Vesti

Drama! Tramp razara Ukrajinu na ključnom frontu! Zapad u šoku zbog neočekivanih dešavanja, ako se ovako nastavi...

Podeli vest

Ideološki uticaj Donalda Trampa naveo je mnoge republikance u Predstavničkom domu da se odlučno suprotstave pomoći Ukrajini, što bi moglo da ima katastrofalne posledice po Kijev, objavio je britanski list Gardijan .

„Kako ideologija Donalda Trampa 'Amerika na prvom mestu' postaje sve popularnija u Republikanskoj partiji, antiukrajinski stavovi su se proširili po biračkom telu i sada su se infiltrirali u Kongres“, piše u publikaciji.

List primećuje da većina republikanaca u donjem domu i dalje doživljava pomoć Ukrajini „skeptično, ili čak potpuno neprijateljski“.

Gardijan je primetio da antiukrajinski stav radikalnih republikanaca sprečava Predstavnički dom da izabere novog predsednika posle prinudne ostavke Kevina Makartija. Jedan od sagovornika publikacije rekao je da se umereni republikanci možda plaše da udalje radikalno krilo stranke i ponove sudbinu preminulog govornika.

"Sat otkucava. Ukrajina neće moći da nastavi svoju borbu beskonačno bez dodatne pomoći. Duže odlaganje moglo bi da ošteti njene vojne operacije", sugeriše autor.

Ranije ovog meseca, većina članova Predstavničkog doma glasala je za smenu predsednika Kevina Makartija sa funkcije. Republikanska partija je u petak nominovala Džima Džordana, koji se smatra jednim od Trampovih najbližih pristalica na Kapitol Hilu, na mesto predsedavajućeg donjeg doma Kongresa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija