• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.10.2023

09:23

Rusi našli način kako da unište NATO "zver" - Ovo je slabost moćnog Abramsa, izdali celo upustvo! (VIDEO)

Reuters

Vesti

Rusi našli način kako da unište NATO "zver" - Ovo je slabost moćnog Abramsa, izdali celo upustvo! (VIDEO)

Podeli vest

U zanimljivom snimku koji se pojavio na mrežama detaljno se opisuje kako se onesposobljavaju Abrams tenkovi.

- Ukrajina je dobila 31 tenk Abrams, tačno onoliko koliko je i obećala američka administracija - izjavio je predstavnik vojske SAD u Evropi i Africi pukovnik Martin O’Donel.

Prema njegovim rečima, svi Ukrajinci koji su trenirali na tenkovima sa američkim trupama u Nemačkoj takođe su se vratili u Ukrajinu zajedno sa municijom i rezervnim delovima za tenkove.

- Održali smo svoj deo dogovora. Od sada ukrajinske vlasti moraju da odrede kada i gde će iskoristiti ovaj potencijal - naglasio je Martin O’Donel.

Podsetimo, SAD su se dugo kolebale pre nego što su odlučile da pošalju svoja borbena vozila u Ukrajinu. Iskustvo ruskih trupa koje uništavaju nemačke tenkove Leopard u zoni specijalne vojne operacije nateralo nas je da se zapitamo koliko će proći od raspoređivanja Abramsa na frontu do slika prvog uništenog.

Napominjemo da vojni stručnjaci ne vide ozbiljne perspektive za tenkove Abrams u Ukrajini. Ova borbena vozila su izuzetno ranjiva na napade ruskih protivtenkovskih sistema ali i lutajuće municije Lancet. Dakle činjenica je da njih 31 neće ništa promeniti na frontu.

Podsetimo, London je ranije odbio dalje isporuke svojih tenkova Čelendžer 2 nakon što su isplivali snimci ovih borbenih vozila kako gore na frontu.

Kako uništiti Abrams?

U zanimljivom ruskom videu koji se pojavio na mreži detaljno se opisuje kako se onesposobljavaju Abrams tenkovi, koje su Sjedinjene Države obećale Ukrajini.

 

Video je objavljen mesec dana nakon što su SAD prvi put najavili da će to naoružati Kijev sa 31 jedinice M1A2 Abrams. U videu se nabrajaju sposobnosti tenka, naglašavajući da je Abrams jedan od najmoćnijih NATO tenkova, bez obzira koja verzija je u pitanju.

Moćan oklop, aktivni sistem zaštite i drugi dodatci tenka ga čine veoma otpornim u borbi.

Uskoro, međutim, ton se menja, a u videu se tvrdi da “Abrams nije nepobediva mašina” i može se onesposobiti kao “bilo koje drugi tenk”.

Nadovezujući se na to, video daje detalje o probojnim i najranjivijim mestima tenka a sam video postaje vodič za uništavanje moćnog vozila.

Prema snimku, najteže je poraziti "čeonu izbočinu" tenka Abrams. Nasuprot tome, procenjuje krov kupole kao najranjiviju tačku napada.

Na snimku se navodi da napadači mogu da oštete optiku i sisteme za posmatranje i komunikaciju na krovu kupole pucanjem iz mitraljeza velikog kalibra i bacača granata.

Međutim, sva druga mesta su visoko zaštićena kombinovanim oklopom i trebaće im najnaprednije protivtenkovsko oružje za napad.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija