• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/24ur.si

20.10.2023

12:56

U Sloveniji pokušaj terorističkog napada!

EPA

Vesti

U Sloveniji pokušaj terorističkog napada!

Podeli vest

U azilu za migrante u slovenačkom Viču juče se dogodio zločin, koji policija tretira kao teroristički akt.

Muškarac je pretio da će se razneti. Odmah je intervenisala policija, koja je uhapsila čoveka.

Sinoć oko 23 časa dva muškarca su ušla u azil, a zatim je jedan od njih pretio da će se razneti bombom. Identitet muškarca nije saopšten, ali se veruje da je u pitanju radikalizovani Slovenac.

Navodno je vikao "Allahu akbar"Na licu mesta intervenisala je specijalna jedinica policije koja je i uhapsila muškarca.

Slovenačka Međuresorna radna grupa za terorizam privremeno je podigla nivo pretnje od terorizma sa prethodno definisanog niskog na srednji, ili žuti. 

Nadležni organi koji učestvuju u radu interresorne radne grupe ocenili su "da je privremeno povećanje stepena opasnosti od terorizma neophodno zbog aktuelne zaoštrene bezbednosne situacije u Evropi i na Bliskom istoku i brojnih poziva terorističkih organizacija na sprovođenje terorističkih i drugih nasilnih deluje u zapadnim zemljama".

 

Uskoro opširnije na informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija