• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.10.2023

14:06

Kod Rusa se pojavilo brutalno oružje, Šojgu šokirao sve: Za 5 dana oborili smo 24 ukrajinska aviona!

Printscreen/Twitter/epa

Vesti

Kod Rusa se pojavilo brutalno oružje, Šojgu šokirao sve: Za 5 dana oborili smo 24 ukrajinska aviona!

Podeli vest

U Oružanim snagama Rusije pojavili su se protivvazdušni raketni sistemi koji su za pet dana oborili 24 ukrajinska aviona, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu u razgovoru sa pripadnicima grupe "Istok" u zoni specijalne vojne operacije.


Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, ministar je skrenuo pažnju vojnika na velike gubitke ukrajinskih borbenih aviona tokom protekle nedelje.

Tokom razgovora, vojnici su ispričali o uspešnom uništavanju artiljerijskih sistema M777 koje koriste Oružane snage Ukrajine. Dodali su da za sada neprijateljska artiljerija pravi mnogo problema, ali da se preduzimaju mere.

Šojgu je tokom obilaska rekao da situacija u zoni specijalne operacije govori o tome da ukrajinske trupe imaju sve manje mogućnosti.

- Današnji život, današnja situacija govori da neprijatelj ima sve manje mogućnosti. A sve ih je manje zahvaljujući isključivo vašem borbenom radu. Za to imate ne samo zahvalnost, već i visoka državna priznanja. Čestitam vam! - rekao je Šojgu tokom razgovora sa vojnicima grupe "Istok".

Šojgu je primetio i da je u poslednje tri-četiri nedelje zarobljeno i dobrovoljno se predalo mnogo ukrajinskih vojnika, koji su ispričali o lošem psihičkom stanju u jedinicama Oružanih snaga Ukrajine.

Kako je ministru raportirao jedan od ruskih vojnika, u utorak su zarobili četiri vojnika, koji su svi iz Lavova. On je objasnio da su zarobljeni iz redova mobilisanih vojnika, koje je uhvatio teritorijalni regrutni centar i skoro odmah poslao na liniju fronta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija