• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer / Kurir.rs / Yourweather.co.uk

02.11.2023

18:06

Strašna oluja u Evropi, ima mrtvih (Video)

Tanjug/AP

Vesti

Strašna oluja u Evropi, ima mrtvih (Video)

Podeli vest

Oluja Kiran zahvatila je danas severozapadnu Evropu uz snažan vetar i jaku kišu, pri čemu je poginulo više osoba, dok su škole i aerodromi ostali zatvoreni, a vozovi zaustavljeni.

Vozač kamiona poginuo je kada je palo drvo severoistočno od Pariza, a 1,2 miliona francuskih domaćinstava ostalo je bez električne energije.

Delovi Bretanje i Normandije su pod crvenom uzbunom zbog jakih vetrova, a ostatak severozapada narandžastim, saopštili su zvaničnici.

 

 

Vlasti u Finisteru u Bretanji pozvale su ljude da ostanu kod kuće i izbegavaju vetrove koji su dostizali brzinu od 207 kilometara na čas, što je pokrenulo talase visine 20 metara pored obale.

Španske službe za vanredne situacije saopštile su da je jedna žena poginula kada je drvo palo na nju u centru Madrida. Troje ljudi je povređeno.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Parkovi u glavnom gradu i drugim gradovima Španije su zatvoreni, a nekoliko vozova i letova je otkazano.

U Gentu u Belgiji jedna osoba je poginula kada je na nju palo stablo koje je oborio olujni vetar, a isto se desilo i na jugu Holandije, gde je na jednu osobu takođe palo drvo.

Parkovi u glavnom gradu i drugim gradovima Španije su zatvoreni, a nekoliko vozova i letova je otkazano.

 

 

U Gentu u Belgiji jedna osoba je poginula kada je na nju palo stablo koje je oborio olujni vetar, a isto se desilo i na jugu Holandije, gde je na jednu osobu takođe palo drvo.

Oluju Kiran, koja je usledila nakon oluje Babet pre dve sedmice, pokrenula je moćna vazdušna struja sa Atlantika, koja je izazvala jaku kišu, žestoke vetrove i velike poplave u Severnoj Irskoj i delovima Velike Britanije.

Foto: Tanjug/AP

 

 

"Oluja kakva se dešava jednom u generaciji"

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin rekao je novinarima da je, pored pogibije vozača kamiona, povređeno 15 ljudi, uključujući sedam vatrogasaca, te da je jedna osoba teško povređena u gradu Rube na severu Francuske.

 

 

On je u objavi na društvenim mrežama naveo da je oko 1.300 osoba moralo da bude premešteno u kampove ili skloništa, a da je nekoliko kuća evakuisano u Brestu nakon što je pa kran.

Meteorolozi su ranije upozorili da bi ovo mogla da bude oluja kakva se dešava "jednom u generaciji" u Britaniji i Francuskoj. Britanska meteorološka služba je rekla da u Kornvolu jutros kao da je bila tropska oluja.

 

 

Snimak iz ostrva u Lamanšu Džerzi pokazuje i mogući tornado koji je prošao tuda oko ponoći.

Otkazani letovi na Shipholu

Holandska aviokompanija KLM otkazala je desetine letova ka i sa aerodroma "Shiphol" u Amsterdamu dok se čeka nalet oluje Kiran.

Foto: Tanjug/AP

 

 

"Odlučili smo da otkažemo sve letove kompanije KLM sa i ka aerodromu Shiphol", saopštila je kompanija KLM, koja posluje u sastavu "Er Fransa".

Za obalu Severnog mora u Nemačkoj izdato je upozorenje o olujama, a za deo obale Baltičkog mora upozorenje na jake vetrove.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija