• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/INformer

12.11.2023

20:24

Izrael bi da Bleru poveri humanitarna pitanja u Gazi?! Tel Aviv čeka odgovor bivšeg britanskog premijera!

AP PHOTO

Vesti

Izrael bi da Bleru poveri humanitarna pitanja u Gazi?! Tel Aviv čeka odgovor bivšeg britanskog premijera!

Podeli vest

Izrael želi da imenuje bivšeg britanskog premijera Tonija Blera za koordinatora za humanitarna pitanja u Pojasu Gaze, objavio je izraelski list Ynet, pozivajući se na neimenovane izvore.

Imenovanje Blera bi imalo za cilj poboljšanje humanitarne situacije unutar palestinske enklave i smanjenje međunarodnog pritiska dok traje rat protiv Hamasa, prenosi Tajms of Izrael.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu se navodno nada da bi mogao da iskoristi Blerovo iskustvo kao bivšeg izaslanika za Bliski istok kako bi ublažio međunarodnu zabrinutost zbog stradanja civila u Gazi.

List navodi da je Bler kontaktiran pre nekoliko nedelja i da su razgovori i dalje u toku.

Iz kancelarije bivšeg britanskog premijera su rekli da Bler "nije dobio ponudu za taj položaj", ali nisu negirali da su u kontaktu sa izraelskom vladom.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija