• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.11.2023

20:07

Evo zašto SAD povlače ručnu! Nisu ludi da se zalete na Rusiju: 90 odsto Amerikanca bi nestalo sa lica zemlje

Reuters/printscreen

Vesti

Evo zašto SAD povlače ručnu! Nisu ludi da se zalete na Rusiju: 90 odsto Amerikanca bi nestalo sa lica zemlje

Podeli vest

Nuklearni udar na američke raketne silose, mogao bi da uništi 90 odsto stanovništva, prenosi „Newsweek“.

Do ovog zaključka došli su naučnici sa Univerziteta Prinston. Koristeći arhivske vremenske podatke, modelirali su moguće posledice širenja radioaktivne kontaminacije po kontinentu, i došli do zaključka, da gotovo nijedan Amerikanac neće moći da izbegne izlaganje.

Prema ekspertu, u situaciji sa DNR i LNR, Putina su prevarom ubedili da će tadašnji lideri Nemačke i Francuske, Angela Merkel i Fransoa Oland, pratiti sprovođenje sporazuma iz Minska.

Minski sporazumi za rešavanje situacije na istoku Ukrajine potpisani su 2015. godine. Predviđen je prekid vatre, povlačenje teškog naoružanja sa linije kontakta, kao i ustavna reforma, čiji su ključni elementi trebalo da budu decentralizacija i usvajanje zakona o posebnom statusu pojedinih regiona Donjecke i Luganske oblasti.

Kijevske vlasti nikada nisu sprovele ovaj plan. Prošlog februara Rusija je priznala nezavisnost DNR i LNR, a Vladimir Putin je rekao da sporazumi iz Minska više ne postoje.

- Ipak, prošlog decembra Merkelova je priznala, da je sporazum bio samo način, da se kupi vreme za naoružavanje Ukrajine. Sada, ruski lider neće dozvoliti da bude prevaren, pošto više nema poverenja u svoje pregovaračke partnere - zaključio je bivši analitičar.

Početkom septembra, američki državni sekretar Entoni Blinken, izjavio je, da će Ukrajina pregovarati ako bude inicijative na strani Rusije, koju ona navodno ne pokazuje.

Zauzvrat, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je naglasio, da je Moskva više puta istakla svoju spremnost za dijalog, ali će sada uzimati u obzir realnost koja se razvila nakon februara 2022. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija