• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RIA

16.11.2023

17:04

Nož u leđa Siju! Sa Amerikancima nema dogovora, Đinping primio nizak udarac: Licemeri!

EPA

Vesti

Nož u leđa Siju! Sa Amerikancima nema dogovora, Đinping primio nizak udarac: Licemeri!

Podeli vest

Sjedinjene Države se zalažu za mir i stabilnost u Tajvanskom moreuzu i ne podržavaju nezavisnost ostrva Tajvan, ali neće odbiti da mu isporuče oružje, rekao je portparol Bele kuće Džon Kirbi na brifingu u četvrtak.

- Predsednik Bajden je jasno stavio do znanja predsedniku Siju da ne želimo sukob, želimo mir i stabilnost u Tajvanskom moreuzu - rekao je Kirbi, ponovivši da su Sjedinjene Države „posvećene politici jedne Kine i da ne podržavaju Tajvan“. nezavisnost . "

Ali u skladu sa Zakonom o odnosima sa Tajvanom, nastavićemo da snabdevamo Tajvan odbrambenim kapacitetima“, rekao je Kirbi.

Snabdevanje američkog oružja ostrvu izaziva snažan protest Pekinga.

Ranije u sredu, tokom pregovora sa predsednikom SAD, kineski predsednik Si Đinping je , kako su izvori rekli Rojtersu, rekao da je pitanje Tajvana najveći i najopasniji problem u američko-kineskim odnosima. Lider Kine je, prema izvoru, naglasio da NR Kina teži cilju mirnog ujedinjenja sa Tajvanom, ali ne isključuje upotrebu sile ako je potrebno.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija