• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.11.2023

10:58

Likvidiraće ga?! Zelenski otkrio kad počinje "Majdan 3!" Obaveštajci prikupili jezive informacije, sve je spremno za konačni obačun!

Reuters/shutterstock

Vesti

Likvidiraće ga?! Zelenski otkrio kad počinje "Majdan 3!" Obaveštajci prikupili jezive informacije, sve je spremno za konačni obačun!

Podeli vest

Predsednik Ukrajine je još napomenuo da će neka vrsta operacije „Majdan-3“ biti pokrenuta protiv njega od krajem 2023. godine.

On je naveo da se detalji plana navodno menjaju i nije nemoguće da će konačan cilj biti njegovo fizičko eliminisanje.

Pored toga, ukrajinski predsednik je ponovo istupio protiv izbora u Ukrajini 2024. godine, nazvavši ih nezakonitima u uslovima ratnog stanja.

On je ranije rekao novinarima da je dobio informacije od više obaveštajnih agencija da Moskva radi na destabilizaciji njegove vlade.

Proteklih meseci u zapadnim medijima sve češće se pojavljuju informacije o podelama u najvišem rukovodstvu Ukrajine. Ukrajinski izvori tvrde da je Zelenski "okamenjen" u ostvarivanju nerealnog cilja potiskivanja Rusije sa svih teritorija na koje Kijev tvrdi da polaže pravo.

Zelenski se takođe javno sukobio sa vodećim generalom Valerijem Zalužnim, koji je ranije ovog meseca rekao da je kontraofanziva dospela u ćorsokak i da ne očekuje nikakav prodor Kijeva.

Ukrajinski predsednik rekao je novinarima da je od ukrajinskih i savezničkih obaveštajnih službi dobio informacije koje ga upozoravaju na "plan dezinformacija interno poznat kao 'Majdan 3'", čiji je cilj da iskoristi podele u društvu i podstakne pobunu.

Foto: Shutterstock/EPA

 

Majdan na ukrajinskom znači "trg". Majdan 1 i 2 su termini za masovne proteste 2004. i 2014. godine, koji su se prvenstveno održavali na kijevskom Trgu nezavisnosti. Oba su bila usmerena protiv Viktora Janukoviča, bivšeg predsednika čija je baza političke podrške bila u tadašnjem istočnom delu Ukrajine naklonjenom Rusiji.

Protest 2004. bio je uglavnom miran i uspešno je poništio pobedu Janukoviča u predsedničkoj trci te godine. S druge strane, demonstracije 2014. su se desile dok je Janukovič bio na funkciji, što ga je primoralo da pobegne iz zemlje i podnese ostavku pošto su naoružani izgrednici gađali njegovu kuću.

Majdan 2 podržao je Zapad i osnažio nacionalističke snage u zemlji. Moskva je opisala politiku nove vlade u Kijevu nakon državnog udara kao diskriminatornu prema etničkim Rusima u Ukrajini i štetnu po nacionalnu bezbednost Rusije.

Zelenski je izabran na osnovu obećanja o pomirenju sa pobunjenicima u Donbasu, ali je popustio pod pritiskom promajdanskih nacionalista, koji su mu pretili masovnim protestima. Sada, on veruje da Rusija nastoji da izazove haos i podele u njegovoj zemlji i da sruši njegovu vladu.

- Majdan je za njih (Moskva) državni udar, tako da je operacija razumljiva - rekao je Zelenski a prenosi "Blumberg".

Ranije ovog meseca, magazinu "Tajm" bliski saradnici Zelenskog požalili su se na njegovu nepokolebljivu težnju za vojnom pobedom nad Moskvom, koja je "na ivici mesijanskog".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija