• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

21.11.2023

13:49

Već naljutio Kinu! Milej predsednik tek dva dana - odmah se usudio na potez koji će ga koštati! Argentina na nogama: Ogromna greška

EPA

Vesti

Već naljutio Kinu! Milej predsednik tek dva dana - odmah se usudio na potez koji će ga koštati! Argentina na nogama: Ogromna greška

Podeli vest

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova ocenilo je danas da bi bila "ozbiljna greška" argentinske diplomatije, ukoliko bi ta zemlja prekinula veze sa velikim zemljama kao što su Kina ili Brazil.

Portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Mao Ning rekla je na redovnoj konferenciji za novinare da je Kina važan trgovinski partner za Argentinu i da argentinska vlada pridaje veliki značaj odnosima sa Pekingom, preneo je Rojters.

Argentina je u nedelju izabrala desničarskog libertarijanca Havijera Mileja za novog predsednika.

Milej je ranije kritikovao Kinu i Brazil, navodeći da neće imati posla sa "komunistima", već da će favorizovati jače veze sa SAD.

Rojters prenosi izjavu Dijane Mondino, ekonomiste najavljene za novu šeficu diplomatije, koja je rekla da se njena zemlja neće pridružiti BRIKS-u.

Argentina je bila među šest zemalja pozvanih da postanu nove članice BRIKS-a, bloka koji čine Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika.

Foto: printscreen

Havijer Milej

Argentina će "prekinuti interakcije" sa vladama Kine i Brazila, rekla je Mondino za rusku agenciju RIA Novosti, upitana da li će Argentina podsticati trgovinu sa te zemlje.

- Dve strane imaju snažnu ekonomsku komplementarnost i ogroman potencijal za saradnju. Kina je spremna da nastavi da radi zajedno sa Argentina da promoviše stabilnost i dugoročni razvoj bilateralnim odnosima - rekao je Mao na pitanje novinara da komentariše izjave Mondinove.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(VIDEO) Ulicama vitla testerom, papu nazvao imbecilom! Novi predsednik Argentine ne prestaje da šokira javnost!
KAKAV LIK

(VIDEO) Ulicama vitla testerom, papu nazvao imbecilom! Novi predsednik Argentine ne prestaje da šokira javnost!

Novog predsednika Argentine, Havijera Mileja, brojne pristalice i obožavaoci zovu "ludak" i "perika" zbog njegove žestine i neposlušne kose, dok on sebe naziva "lavom". Smatra da je se*sualno obrazovanje marksistička zavera da se uništi porodica, svoje klonirane mastife smatra vlastitom „decom sa četiri šape“ i veruje u mogućnost da ljudima treba dozvoliti da prodaju sopstvene vitalne organe.

21.11.2023

12:01

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija