• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.11.2023

05:51

Pada dogovor! CIA agent objavio kada će kraj rata u Ukrajini! "Da ih nabijete na kolac, polijete benzinom i zapalite..."

Reuters/shutterstock

Vesti

Pada dogovor! CIA agent objavio kada će kraj rata u Ukrajini! "Da ih nabijete na kolac, polijete benzinom i zapalite..."

Podeli vest

Ukrajina neće moći da izdrži u sukobu duže od februara, ali će američke vlasti do poslednjeg poricati njen poraz, izneo je ovo mišljenje bivši analitičar CIA Lari Džonson u intervjuu Jutjub kanalu Judging Freedom.

- Stvarna sposobnost Ukrajine da se odupre ovom sukobu završiće se do januara, možda najkasnije do februara - rekao je ekspert.

Prema Džonsonovim rečima, glavni faktor za ovu prognozu je nespremnost Zapada da nastavi da pruža finansijsku podršku Ukrajini.

Odgovarajući na pitanje voditelja kada će američke vlasti priznati stvarni poraz kijevskog režima, analitičar je rekao da će neokonzervativci, kao i administracija američkog predsednika Džoa Bajdena , do poslednjeg poricati ovu realnost.

- Čak i ako ih gole nabijete na kolac u pustinji, polite ih benzinom i zapalite, oni će i dalje reći da nema vatre i da nisu vrući - rekao je Džonson.

Ekspert je dodao da su američke elite toliko ubeđene u svoju „svetu misiju“ da dominiraju Sjedinjenim Državama i potisnu Rusiju i Kinu da nikada neće ublažiti svoju poziciju.

Zapadni mediji sve češće pišu da su SAD i EU počeli da se zamaraju ukrajinskim sukobom, a podrška režimu Vladimira Zelenskog slabi. Kako prenosi En-Bi-Si, američki i evropski zvaničnici već razgovaraju sa Kijevom o mogućim posledicama mirovnih pregovora sa Rusijom, uključujući i opšte obrise onoga čega bi Ukrajina možda morala da odustane da bi postigla sporazum.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija