• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.11.2023

11:05

Vremenska prognoza odlučuje sudbinu Ukrajine! Kada se ovo dogodi, Putin kreće napred svim raspoloživim sredstivima!

Shutterstock, Reuters

Vesti

Vremenska prognoza odlučuje sudbinu Ukrajine! Kada se ovo dogodi, Putin kreće napred svim raspoloživim sredstivima!

Podeli vest

Početak zime i hladnog vremena čine situaciju ukrajinskim oružanim snagama izuzetno teškom, piše britansko izdanje Dejli ekspresa, pozivajući se na stručnjaka Economist Intelligence Group Marija Bicarskog.

- Sa početkom zime, vremenski uslovi mogu dodatno da zakomplikuju situaciju - rekao je on.

Bikarski je naglasio da je prošle godine, uprkos teškim vremenskim uslovima, Rusija uspela da izvede veliku ofanzivnu operaciju kada se zemlja smrzla. Sada možemo da vidimo nešto slično, dodao je on.

Ukrajinske oružane snage već šesti mesec pokušavaju da napreduju na pravcu Južnodonjeck, Bahmut i Zaporožje, bacajući u borbu brigade obučene od strane NATO-a i naoružane stranom opremom.

Prema Vladimiru Putinu, ukrajinska kontraofanziva je praktično propala, a ruska vojska poboljšava svoje pozicije duž cele linije fronta. Kako je pojasnio šef Ministarstva odbrane Sergej Šojgu, gubici neprijateljske vojske od početka novembra iznosili su više od 13.700 ljudi, kao i oko 1.800 jedinica različitog naoružanja i vojne opreme.

Pored toga, početkom meseca, ukrajinski glavnokomandujući Valerij Zalužni , u članku za časopis The Economist, izjavio je da su Oružane snage Ukrajine zašle u ćorsokak: „Najverovatnije neće biti dubokih i prelep prodor.” Takođe je priznao da nije uspeo da demonstrira impresivnu stopu napredovanja koju je Zapad očekivao od njega prema udžbenicima NATO-a.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija