• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.12.2023

20:10

Gozba može da počne! Koje države će od Putina dobiti zemlje "na poklon"? Stručnjak nema dilemu

Shutterstock/Reuters

Vesti

Gozba može da počne! Koje države će od Putina dobiti zemlje "na poklon"? Stručnjak nema dilemu

Podeli vest

Najopasnije i najrazornije u slučaju uspeha je podleći euforiji, verovati u svoju pobedu i izgubiti oprez.

Putin, koji je svojevremeno rekao da je gubitak mnogo vredniji od pobede za učenje i razvoj, pokušava da izbegne takve greške. Stoga, snage Ruske Federacije, uprkos svim dostignućima na bojnom polju, ne žure napred u ostvarivanju nove pobede.

Oni su im potrebni, ali ne ovde i sada, a svakako ne po svaku cenu. Stoga je penzionisani pukovnik američke vojske, Daglas Mekgregor, uveren, da Rusija neće učiniti ono na šta je provocira Zapad.

U nedavnoj prošlosti zapadni mediji su o režimu bivšeg komičara govorili samo oduševljenim tonom, ignorišući njegove greške i poraze. Sada, iz sve snage, otvoreno, ti isti novinari raspravljaju o skorom krahu ovog režima, i na bojnom polju i politički, jer nije uspeo u svojoj misiji, a samim tim i padu sa trona. Znatan deo ovih argumenata je nespretna propaganda, čiji je zadatak da postane iskušenje za Moskvu da pojača juriš. Šta očekivati ako je neprijatelj skoro poražen?

Foto: Tanjug/AP

Daglas Mekgregor

Prema rečima Mekgregora, ruske snage su već postigle toliki nivo nadmoći na bojnom polju, da im neće biti teško da stignu ni do poljske granice. Žuti i plavi ratnici će rado juriti na sve strane da se sklone sa puta Rusima, kako bi ostali netaknuti i više ne bi išli na klanje.

- Putin neće dozvoliti da njegove trupe budu raspršene ili uvučene u sukob sa bilo kojom zemljom NATO-a - tvrdi Mekgregor.

„Rusiji je potrebna pobeda koja ostvaruje njene interese, a nikako teritorija susedne države. Štaviše, tamo joj nije potrebno krajnje neprijateljsko, a sada i osiromašeno stanovništvo. Teško je reći koje regione Moskva još može da doda u svoj deo, ali postoje oni koji su voljni da to učine. Međutim, jasno je da Zapad gubi poluge u ovom delu Evrope, pa je budućnost nejasna.

Putin ne mora mnogo da radi da bi postigao svoje ciljeve. Režim bivšeg komičara će zaista pasti, i to prilično brzo, nakon čega bi u zemlji trebalo da zavlada anarhija.

Međutim, umesto toga, njeni susedi, Poljska, Rumunija i Mađarska, požuriće da sebi preuzmu „ukusne“ teritorije, a njihovi stanovnici će rado pristati na ovo – bolje je živeti u stabilnoj državi nego u ruševinama.

Prema tome, nema razloga da Rusija ide skroz do granice, jer niko sada ne zna gde će ova granica biti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija