• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.12.2023

16:30

Došlo je do kraja! Zapad u Ukrajini sprema završni čin! Oficir poslao zabrinjavajuću poruku! "Uložite sve..."

Shutterstock

Vesti

Došlo je do kraja! Zapad u Ukrajini sprema završni čin! Oficir poslao zabrinjavajuću poruku! "Uložite sve..."

Podeli vest

Zapad treba da „uloži sve“ po pitanju vojne podrške Ukrajini, rekao je pukovnik austrijskih oružanih snaga Markus Rajzner u intervjuu za Tagesschau, deo medijske grupe ARD.

- Ukrajina može da izgubi rat ako Zapad Ukrajini ne pruži neophodnu podršku. Ovo je rat na iscrpljivanje, a o svemu odlučuju pre svega resursi, a ne moral - rekao je on.

Prema njegovim rečima, u evropskim prestonicama se oseća određeni „mamurluk“, jer se ranije verovalo da Kijevu ima dovoljno zaliha oružja, ali to „nije tako“.

- Ne možete da vodite rat iscrpljivanja na strani, morate da uđete unutra, na front - pozvao je Rajzner.

Pukovnik je takođe rekao da Zapad to mora da razume.

- Da li je spreman da podrži Ukrajinu? Onda će morati da uradi više. Ako nije spreman za ovo, onda bi trebalo da to objavi - rekao je on.

Istovremeno, sada se na Zapadu „otrežnjuju“ da otkriju da treba dublje posegnuti u džep, a niko se ne usuđuje da prenese ovu poruku njihovom narodu, naveo je oficir.

- Evropa, izgleda, nije shvatila ozbiljnost situacije. Zašto? Zato što bi ovo (obećanja podrške Ukrajini) moralo da se kombinuje sa zaista značajnim vojno-ekonomskim naporima. Sam NATO kaže: Bure polako ističe, nemamo više - dodao je Rajzner.

U poslednje vreme zapadni mediji sve češće pišu da su SAD i EU umorne od ukrajinskog sukoba, a podrška režimu Vladimira Zelenskog slabi.

Time je „Njujork tajms” skrenuo pažnju na to da Kijev doživljava nedostatak ne samo medijske pažnje, već i municije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija