• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.12.2023

13:15

(VIDEO) Šokantna ispovest! Ukrajina ovo krije od celog sveta! Otkriveno kakav horor se dešava na najkrvavijem delu fronta!

Reuters/Printscreen telegram

Vesti

(VIDEO) Šokantna ispovest! Ukrajina ovo krije od celog sveta! Otkriveno kakav horor se dešava na najkrvavijem delu fronta!

Podeli vest

Jedan ukrajinski vojnik dao je otrežnjujući prikaz ukrajinske vojske koja pokušava da održi svoja uporišta na istočnoj obali velike reke Dnjepar. Nekoliko stotina ukrajinskih vojnika prešlo je reku u okviru kontraofanzive. Pod nemilosrdnom ruskom vatrom, vojnik je proveo nekoliko nedelja na ruskoj strani reke dok je Ukrajina pokušavala da uspostavi mostobran oko sela Krinki.

Bi-Bi-Si ga nije imenovao da bi zaštitio njegov identitet. Njegov izveštaj, poslat preko aplikacije za razmenu poruka, govori o dizanju vojnih čamaca u vazduh, o neiskusnim vojnicima koji stižu kao pojačanje i osećaju da su ih ukrajinski vojni komandanti napustili.

Ukrajinska vojska je odbila da komentariše te navode, pozivajući se na bezbednosne razloge.

- Ceo prelaz reke je pod stalnom vatrom. Video sam kako čamci sa mojim drugovima jednostavno nestaju u vodi nakon što su pogođeni, zauvek izgubljeni u reci Dnjepar rekao je ukrajinski vojnik.

"Kada smo stigli, neprijatelj je čekao"

- Moramo sve da nosimo sa sobom - agregate, gorivo i hranu. Kada gradite mostobran potrebno vam je mnogo svega, ali snabdevanje nije bilo planirano za ovo područje. Mislili smo da će neprijatelj pobeći i onda ćemo moći bezbedno da prevezemo sve što nam je potrebno, ali nije tako ispalo. Kada smo stigli na (istočnu) obalu, neprijatelj je čekao. Rusi koje smo uspeli da uhvatimo rekli su da su njihove snage dobile dojavu o našem iskrcavanju, pa kada smo stigli, znali su tačno gde da nas pronađu, sve na nas, artiljeriju, minobacače i bacače plamena. Mislio sam da nikada neću izaći - dodao je on.

 

 

Ipak, nekoliko stotina marinaca je uspelo da se ukopa, delom potpomognuto ukrajinskom artiljerijskom vatrom sa viših, zapadnih obala Dnjepra. Reka razdvaja delove Hersonske oblasti na jugu zemlje pod ruskom okupacijom i delove pod kontrolom Ukrajine.

- Svakog dana smo sedeli u šumi i trpeli nadolazeću vatru. Bili smo zarobljeni – putevi i staze su puni mina. Rusi ne mogu sve da kontrolišu, a mi to koristimo. Ali njihovi dronovi stalno zuje u vazduhu, spremni da napadnu čim vide kretanje. Snabdevanje je bila najslabija karika. Rusi su pratili naše linije snabdevanja, pa je postalo teže – postojala je prava nestašica vode za piće, uprkos našim isporukama brodovima i dronovima - kaže vojnik.

On takođe navodi da su dosta opreme ukrajinski vojnici morali sami da kupe, poput generatora, prenosivih punjača i tople odeće.

- Sada dolaze mrazevi, biće samo još gore - prava situacija se zataškava, tako da niko ništa neće menjati. Mnogi veruju da je komanda jednostavno otišla. Momci veruju da je naše prisustvo imalo više politički nego vojni značaj. Ali mi smo samo radili svoj posao i nismo ulazili u strategiju - rekao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija