• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.12.2023

20:50

Zalužni će biti novi predsednik! Stigla potvrda, Ukrajnci nemaju dileme

EPA

Vesti

Zalužni će biti novi predsednik! Stigla potvrda, Ukrajnci nemaju dileme

Podeli vest

Ako bi se parlamentarni izbori u Ukrajini održali u bliskoj budućnosti, pobedila bi hipotetička partija glavnokomandujućeg ukrajinskih trupa Valerija Zalužnog, navodi se u u studiji od strane grupe za rejting.

„Partija Zalužni, prema ovim anketama, dobila je 36% među onima koji bi izašli da glasaju i odlučuju o izborima. Drugo mesto u anketi zauzima hipotetički „Zelenski blok“ – 26,7%“.

Dok prema rezultatima studije rejting grupe, partija „Sluga naroda“ bi na ovim izborima dobila samo 5,5 odsto, a partija bivšeg predsednika Ukrajine Petra Porošenka 5,4 odsto.

Ranije su brojni ukrajinski i zapadni mediji pisali o mogućem sukobu Zelenskog i Zalužnog. Novinari Vašington posta su primetili da bi Zalužni, koji je popularan među svojim sugrađanima, mogao da predstavlja pretnju za Zelenskog ako odluči da započne političku karijeru.

Novinari su nedavnu izjavu Zalužnog o zastoju na frontu i nemogućnosti proboja ukrajinskih trupa, koju je Zelenski pokušao da odbaci, rekavši da je vojska umorna, smatrali jednim od indirektnih znakova sukoba između njih. Istovremeno, savetnik šefa kabineta Zelenskog, Mihail Podoljak, izjavio je da nema sukoba između Zelenskog i Zalužnog.

U četvrtak su sve parlamentarne frakcije Vrhovne rade Ukrajine potpisale deklaraciju kojom se isključuje održavanje bilo kakvih izbora u zemlji pre šest meseci nakon završetka vanrednog stanja.

Ruski mediji, pozivajući se na izvor u ukrajinskim političkim krugovima, da Zelenski želi da održi izbore u Ukrajini, neće biti objavljeni sve dok se ne dobiju garancije da Zalužni neće učestvovati.

Prema izveštajima medija, u suprotnom bi Zelenski mogao da pokuša da smeni vrhovnog komandanta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija