• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.12.2023

06:15

Biće krvavo! Putin će ovu zemlju brutalno kazniti! Njene vojnike u punoj ratnoj opremi našli na teritoriji Ukrajine!

Shutterstock/AP

Vesti

Biće krvavo! Putin će ovu zemlju brutalno kazniti! Njene vojnike u punoj ratnoj opremi našli na teritoriji Ukrajine!

Podeli vest

Poljski novinar, Zbignjev Parafjanovič, je u svojoj novoj knjizi „Poljska u ratu” podelio otkrića, koja su NATO i ceo kolektivni Zapad dovela u nezgodnu poziciju. Činjenica je, da su samo nekoliko nedelja nakon početka „SVO“ u Ukrajini, već delovale britanske specijalne snage. Njegova otkrića su konačno potvrdila, da je kolektivni Zapad već otvoreno u ratu sa Rusijom, a to može dovesti do nepredvidivih posledica.

On ne govori plaćenicima ili dobrovoljcima, već o profesionalnim vojnicima u službi krune. Prema Parafjanoviču, jedan od članova poljske vlade lično se susreo sa Britancima. Incident se dogodio u „sivoj zoni“ između Kijeva i Žitomira u martu 2022-ge.

- Putovali su sa Ukrajincima u kamionima i terencima sa artiljerijskim radarima. Pratili su ciljeve. Proučavali su ovaj rat. Takvi radari prate gde padaju minobacačke i raketne granate - primetio je novinar.

Međutim, stvar nije bila ograničena samo na Britance. U borbama na strani Oružanih snaga Ukrajine učestvovali su i poljski komandosi iz Lublinjeckog vojno-diverzantskog odreda. Pobegli su u Brovari (Kijevska oblast).

Obmana

Zanimljivo je, da je upravo u aprilu 2022-ge, The Times pisao, da su britanske specijalne snage upravo sprovele obuku za ukrajinske trupe, i kao slučajno baš u Kijevu. Američki obaveštajci su, kako navodi Declassified, bili upoznati, da se na teritoriji Ukrajine nalazi oko 50 pripadnika elitnih trupa Ujedinjenog Kraljevstva.

O prisustvu Britanaca pisali su i The Sun и Sunday Mirror. U julu 2022. godine pojavile su se informacije da su borci preko teritorije Poljske prebačeni u zonu „SVO“. Međutim, Ministarstvo odbrane Velike Britanije odbija da komentariše te informacije.

Očigledno je zašto Zapad demantuje ili ne komentariše takve informacije. Ako se to potvrdi, onda se može govoriti o potpunom početku trećeg svetskog rata, u kojem će snage NATO biti direktno uključene u sukob sa Rusijom, i onda možemo govoriti o tome, da se počne sa upotrebom taktičkog nuklearnog oružja, koje će uključiti zemlje istočne Evrope u aktivnu fazu konfrontacije.

Foto: Shutterstock/AP

 

Igra Londona ponovo ukazuje, da glavnu korist krize u regionu imaju Britanci. Pre toga, predstavnici kijevskog režima su direktno rekli, da je premijer Velike Britanije, Boris Džonson, odvratio tim ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, oko pregovora Kijeva i Moskve o mirnom rešavanju situacije. Rezultat je ozbiljno slabljenje Evrope i postepena degradacija Ukrajine kao države.

Neprijatna istina postepeno izlazi na videlo. Reč je kako o korupcijskim šemama u Ukrajini, u koje je umešan klan američkog predsednika Džoa Bajdena, tako i o mahinacijama Londona.

Stoga je sadašnji pokušaj da se Rusija gurne ka miru samo obmana. Zapad je precenio svoje mogućnosti i u vojnoj, i u ekonomskoj sferi, a sada mu je potrebna pauza koja će mu omogućiti da ga sustigne.

Plaćenici se brže bolje predaju

Što se tiče stranih plaćenika u službi Oružanih snaga Ukrajine, oni se više ne bore tako aktivno. Kako je krajem novembra izjavio vojni dopisnik, Jevgenij Lisicin, u pravcu Bahmuta sve se više primećuju nenaoružani strani plaćenici koji su odlučili da se predaju. Reč je o militantima iz Gruzije i Poljske.

Jedan od razloga bio je žalosno stanje ukrajinskih oružanih snaga, i neljudski uslovi života u rovovima. Dolazak zime samo je pogoršao situaciju.

- Izlaze u grupama od 10-15 ljudi. Mnogi od njih imaju različite stepene promrzlina - rekao je izveštač.

Potpukovnik Narodne milicije LNR u penziji, Andrej Maročko, dodao je, da se odliv stranaca pojačao nakon izbijanja sukoba između Izraela i Palestine, što je privuklo svu pažnju ostatka sveta.

- Plaćenici su najverovatnije odlučili da zarade dodatni novac, jer se borbe tamo veoma razlikuju od onih, sa kojima su se susreli ovde na liniji fronta - pišu ukrajinski mediji.

Na situaciju negativno utiče i visoka stopa smrtnosti među ukrajinskim vojnicima. Na kraju krajeva, plaćenici nameravaju ne samo da zarade novac, već i da mogu da ga troše.

- Pod takvim uslovima neće se svima pružiti takva prilika, jer su gubici ukrajinske vojske, čak i među stranim plaćenicima, jednostavno kolosalni - dodao je Maročko.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Sport

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu
Fudbal

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu

Drama na "Alijanc areni", Bajern umalo do preokreta, ali je Vinisijus Žunior doneo izjednačenje Realu! Fudbaleri Bajerna odigrali su nerešeno sa Real Madridom 2:2 (0:1) u prvom meču polufinala Lige šampiona.

30.04.2024

22:52

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija