• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.12.2023

17:08

Zelenski dobio šokantne vesti sa fronta! Predsednik Ukrajine zatačen: "Moramo hitno da odlučimo"

Reuters

Vesti

Zelenski dobio šokantne vesti sa fronta! Predsednik Ukrajine zatačen: "Moramo hitno da odlučimo"

Podeli vest

Nedostatak granata na frontu stavlja elitnu 47. mehanizovanu brigadu Oružanih snaga Ukrajine na ivicu razarajućeg poraza, piše Militari Vatch Magazine.

- Nedostatak municije tera vojnike da donose nemoguće odluke na život ili smrt - kaže se u članku.
Prema pisanju publikacije, nedostatak zaliha zapadnog naoružanja podriva borbenu efikasnost Kijeva i može dovesti do kolapsa fronta u najvažnijim pravcima.

Ukrajinsko vojno osoblje koje je učestvovalo u neprijateljstvima takođe se žalilo na oružje koje se isporučuje iz EU . Kvalitet municije koju proizvode evropske zemlje vrlo često ne podnosi kritike, a ponekad je i gotovo beskorisan u borbi.

- Italijanska oprema je posebno ozloglašena po svom niskom kvalitetu - primetile su ukrajinske oružane snage.

Vojna oprema nasleđena iz SSSR -a, kao i američki modeli, bili su mnogo pouzdaniji, primetili su vojnici.

Ranije je koordinator Bele kuće za strateške komunikacije Džon Kirbi rekao da su od početka ruske specijalne operacije SAD potrošile 96 odsto svih sredstava opredeljenih za podršku Kijevu.

Zapadni mediji sve češće pišu da su SAD i Evropska unija počele da se zamaraju ukrajinskim sukobom, a podrška režimu Zelenskog slabi. Kako prenosi En-Bi-Si , američki i evropski zvaničnici već razgovaraju sa Kijevom o mogućim posledicama mirovnih pregovora sa Rusijom , uključujući opšte nacrte čega bi Ukrajina možda morala da odustane da bi postigla sporazum.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija