• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.12.2023

14:47

Palo priznanje, Putin ima dvojnika! Spemenuo i najdraži poklon, pokojnog brata...

EPA

Vesti

Palo priznanje, Putin ima dvojnika! Spemenuo i najdraži poklon, pokojnog brata...

Podeli vest

"To je moj prvi dvojnik" rekao je Putin, komentarišući dvojnika koji je stvorila veštačka inteligencija i koji mu je postavio pitanje.

On tako ujedno odgovorio i na pitanje kako komentariše navode da ima više dvojnika. Putin je, komentarišući razvoj veštačke inteligencije i pitanje devojčice da li će ona moći da zameni naše najmilije, između ostalih i njenu baku, dao odgovor kroz osmeh.

- Baku niko neće moći da zameni - rekao je ruski predsednik.

Foto: EPA

Konferencija

On je ipak kazao da "nije moguće zaustaviti razvoj veštačke inteligencije", kao ni onog "najvišeg vida" ove inteligencije koji joj omogućava da oseća mirise, i ukuse i da ima sposobnost da samu sebe razvija.

- To znači da je onda potrebno uspostaviti prevlast nad veštačkom inteligencijom, odnosno, biti u stanju da njome upravljamo - objasnio je Putin.

On je dodao da bi želeo da Rusija postane jedan od lidera u ovoj oblasti u svetu.

- Šta će se kasnije desiti, kakva je budućnost svega toga - to niko ne zna. Takva je danas realnost. Možemo da govorimo o ograničenjima i dogovorima između različitih lidera u ovoj sferi kako ne bi došlo do situacije opasne za čovečanstvo. Tako je bilo i kada se nuklearna energija iskoristila za pravljenje nuklearne bombe, pa su sve države onda shvatile da moraju da se dogovaraju - poručio je šef Kremlja.

Dragoceno sećanje i poklon

Predsednik Rusije je rekao da je "svaki čovek u različitim periodima svog života želeo je da bude nešto" i otkrio šta je želeo da bude u mladosti.

- Ranije sam želeo da budem pilot, kasnije obaveštajac, što sam i postao - rekao je Putin.

Foto: EPA

Putin na konferenciji

On je govorio i o "poklonu koji mu je ostao u sećanju".

- To su deca i deca naše dece. To je poklon od Svevišnjeg. Što se tiče poklona, najviše nas raduje, ne oni pokloni koje nam daju, već oni pokloni koje dajemo drugima. Verujem da se to posebno odnosi na muški deo publike. Ali i jedno i drugo je lepo - naveo je Putin.

O bratu koji počiva na groblju u Sankt Peterburgu

Putin je kazao da veliki jubileji povezani sa ruskom istorijom nisu važni samo njemu već i narodu cele Rusije i svih bivših sovjetskih zemalja.

- Oni nose veliku moralnu pouku i u velikoj meri su bliski svima nama na ličnom planu. Moj stariji brat počiva na peterburškom groblju. To za mene lično ima poseban značaj - prokomentarisao je predsednik Rusije.

On je naveo da je potreba za novim udžbenicima istorije u toj zemlji nastala jer je "u mnogim od njih pisalo svašta, a ništa nije rečeno o značaju Staljingradske bitke".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija