• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.12.2023

20:30

U Moskvu stiglo novo oružje! Ima razornu moć (VIDEO)

Printscreen You Tube

Vesti

U Moskvu stiglo novo oružje! Ima razornu moć (VIDEO)

Podeli vest

Ruske raketne snage ubacile su novu interkontinentalnu balističku raketu"Yars" u silos u bazi Kozelsk u oblasti Kaluga, jugozapadno od Moskve, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Raketa RS-24 (Yars) duga je 23 metra i dizajnirana je za lansiranje više nuklearnih bojevih glava na različite ciljeve, piše Rojters.

- U kompleksu Kozelski, raketne strateške snage su ubacile interkontinentalnu balističku raketu 'Yars' u lanser silosa - saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo odbrane objavilo je snimak transportovanja ogromne rakete u silos i ubacivanja u isti, a video snimak je pratila rok muzika. Rusija ima najveći arsenal nuklearnog oružja na svetu, a odmah iza nje su Sjedinjene Države.

Rusija i Sjedinjene Države zajedno kontrolišu više od 90% svetskog nuklearnog naoružanja. Rusija ima oko 5.889 nuklearnih bojevih glava, dok SAD imaju oko 5.244, prema Federaciji američkih naučnika. Od toga, Rusija i Sjedinjene Države imaju oko 1.670 strateški raspoređenih.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija