• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mediji

22.12.2023

07:14 >> 16:13

Holandija šalje 18 lovaca F-16! Objavljeno dramatično priznanje Kijeva!

Reuters

Vesti

Holandija šalje 18 lovaca F-16! Objavljeno dramatično priznanje Kijeva!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 667. dan.

 

Holandija šalje 18 lovaca F-16!

Premijer Holandije Mark Rute izjavio je da je informisao ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog o odluci holandske vlade da pripremi za isporuku Kijevu prvih 18 borbenih aviona F-16. Rute je dodao da je isporuka F-16 jedan od najvažnijih elemenata sporazuma o vojnoj podršci Ukrajini.

Foto: EPA

 

 

Uništeni dronovi

Ukrajinski dron oboren je u Kaluškoj oblasti Rusije, povređenih i štete nema. Takođe, dva ukrajinska drona uništena su iznad Brjanske oblasti oko 10 časova po moskovskom vremenu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

 

Šta je ovo?! NATO javno odao priznanje Rusiji na frontu! Stoltenberg brutalan, njegove reči sahranjuju Kijev!

 

Podoljak priznao: Kontraofanziva nije dala rezultate

Savetnik šefa kancelarije ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak priznao je da ukrajinska kontraofanziva nije dala rezultate koje je Kijev očekivao.

- Da, ofanziva nije dala rezultata koji bismo želeli. Jer taj bi rezultat govorio da je rat završen - rekao je Podoljak za ukrajinsku TV "24 kanal".

Dodao je i da Ukrajina zna šta treba da promeni u vojnoj taktici i strategiji da bi one izgledale efikasnije.

Podsetimo, načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov rekao je da je za poslednjih šest meseci protivnik izgubio oko 160 hiljada vojnika, više od 3 hiljade borbenih oklopnih vozila, uključujući 766 tenkova, kao i 121 avion, 23 helikoptera.

Ludilo! "Slušajte šta je Putin rekao o Ukrajini!" Šta Zapad radi dok Kijev trpi nezapamćenu katastrofu?!

 

Masovni napad dronovima na Kijev!

Državna služba za vanredne situacije objavila je podatke o posledicama noćnog napada u Kijevu.

Solomenski okrug: Kao rezultat neprijateljskog granatiranja, izbio je požar na 24. spratu stambene zgrade. Požar je ugašen pre dolaska vatrogasno-spasilačkih jedinica. U tri stana delimično su uništeni zidovi od 24. do 26. sprata, a u još tri su razbijeni prozori.

 

 

Prema preliminarnim podacima, dve osobe su povređene, od kojih je jedna hospitalizovana. 

Darnitski okrug: Kao posledica pada ruševina, izbio je požar u prostoriji na drugom spratu dvospratne privatne nedovršene kuće. Požar je ugašen na površini od 20 kvadratnih metara. Nije bilo žrtava.

 

 

Udar bombardera!

Posade bombardera Su-24 su navođenim bombama izvršili udar na komandni punkt i ukrajinske jedinice na krasnolimanskom pravcu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

 

Šok optužba Amerikanaca: Ovaj Putinov čovek je naredio ubistvo Prigožina, evo kako su to izveli!

 

Ruski napad dronovima na Kijev

Dve višespratnice i tri privatne kuće oštećene su u napadu dronovima u Kijevu i Kijevskom regionu. U jednoj od kuća izbio je požar. Prema preliminarnim informacijama, povređenih nije bilo.

 

 

 

 

"Uragan" uništio ukrajinska oklopna vozila kod Kupjanska

Ruske posade MLRS Uragan uništile su gomile oklopnih vozila Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Kupjanska, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

"Baterija višecevnih raketnih sistema "Uragan" grupe trupa Zapad uništila je klastere oklopnih vozila Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Kupjanska koji su otkriveni izviđanjem", saopštilo je ministarstvo.

Dejstva artiljeraca usaglašena su uz pomoć dronova, čiji su operateri beležili pogotke i uništavanje neprijateljske tehnike.

- Naši glavni ciljevi su privremene tačke razmeštanja. Pomažemo pešadijskim jedinicama. Pogađamo borbena vozila pešadije i tenkove. Od stren opremea pogađamo poljske samohodne topove Krab i američke M777 - rekao je stariji oficir baterije sa pozivnim znakom Kama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija