• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.12.2023

14:34

EKSKLUZIVNO! Učiteljica iz Praga za Informer - Karolina o nezapamćenom masakru!

reuters/twitter

Vesti

EKSKLUZIVNO! Učiteljica iz Praga za Informer - Karolina o nezapamćenom masakru!

Podeli vest

Učiteljica Karolina Želivska u svojoj ispovesti za Informer otkrila je detalje stravičnog masakra koji se dogodio juče u Pragu.

Karolina Želivska, živi i radi kao učiteljica u Pragu, gradu koji je juče postao centar sveta zbog jezivog masakra koji se odigrao na Filizofskom fakultetu. Ona za Informer otkriva do kakvih informacija su došli stanovnici ovog grada, kao i kako je izgledala agonija naroda tokom i nakog stravičnog zločina.

- Kako nam je rečeno, napada je imao24 godine i studirao je na Filozofskom fakultetu. Masakr se upravo dogodio na filozofskom fakultetu Karlovog univerziteta, nedaleko od Karlovog mosta i starog gradskog trga. Ubrzo policija je saznala da je živeo van Praga u malom gradu, da je posedovao mnogo oružja, kao i da je ubio oca pre nego što je otišao u Prag - ističe Želivska.

Kako navodi naša sagovornica, kako bi izbegao hapšenje, napadač je izvršio samoubistvo.

- Pucnjava se dogodila juče popodne oko 15.15 časova. Upucao je 14 ljudi, a pre nego što je uhapšen, navodno je pucao u sebe. Policija je kasnije saznala da je moglo biti mnogo gore, jer je pronašla celu torbu punu oružja, pištolja i municije - ističe ona. 

Foto: Tanjug AP

 

Masakr povezan sa još jednim zločinom

Kako ističe učiteljica, nedelju dana pre stravičnog masakra ubijen je muškarac (32) i dvomesečna beba. Počinilac nije pronađen, ali policija sumnja da postoji mogućnost da je ovaj jezivi zločin počinio pravo David Kozak, ubica sa fakulteta.

- Prošle nedelje 32-godišnji muškarac i njegova dvomesečna ćerka ubijeni su u šumi u Klanovicama, ali nisu saznali ko je to uradio. Policija veruje da postoji mogućnost da je to bio David Kozak. Pre oko mesec dana navodno je napisao na Telegramu da bi želeo da ubije i da je inspirisan nekim ruskim ubicom - rekla je Želivska.

Ona je dodala da je ovaj zločin ostavio sve građane u šoku, kao i da vlada već raspravlja o strožijim bezbedonosnim merama.

- Svi su ovde šokirani i jednostavno ne mogu da veruju da se to dogodilo, vlada već raspravlja o strožim bezbednosnim merama poput specijalnih kapija koje možete videti na aerodromima. Ovo je veoma tužno vreme za nas, predsednik je najavio nacionalnu žalost za sutra i u 12 časova će se svi na minut sećati žrtava. Mnoge sportske utakmice su otkazane - zaključila je naša sagovornica.

Foto: EPA

 

Podsetimo, na Filozofskom fakultetu Karlovog univerziteta na Trgu Jana Palaha u Pragu juče se dogodila pucnjava u kojoj je, prema poslednjim informacijama iz policije, ubijeno 15 osoba, uključujući napadača, dok je povređeno njih 24.  Češka policija je navela i da je otac osumnjičenog za pucnjavu ranije danas pronađen mrtav. Policija je napadača indetifikovala kao Davida Kozaka, inače studenta ovog fakulteta. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija