• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.12.2023

22:16

Eksplozije u Hersonu! Zelenski u nokdaunu! Ova žena će pomrsiti konce Putinu!

Tanjug/AP

Vesti

Eksplozije u Hersonu! Zelenski u nokdaunu! Ova žena će pomrsiti konce Putinu!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 671. dan.

Ukrajinska kontraofanziva: Četiri operativne grupe slomile zube o rusku odbranu

Svi su se često pitali i nagađali koliko je Ukrajina imala vojnika koje je koristila u propaloj četvoromesečnoj zaporoškoj ofanzivi koja je započela 4. juna koordinisanim napadom na čuvenu rusku “Surovikinovu liniju” gde uprkos velikoj brojnosti nisu uspeli da ostave nijedan strateški, ali ni taktički uspeh.

Na početku 2023. godine ukrajinska vojska imala je četiri operativno – strateške grupe na istoku Ukrajine.

Eksplozije u Hersonu, oštećena železnička stanica

U eksploziji u Hersonu, koji je pod kontrolom ukrajinskih snaga, oštećena je železnička stanica, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Igor Klimenko.

-Od posledica eksplozija poginuo je policijski poručnik iz Kirovogradske oblasti. Još dva policajca su u bolnici sa ranama od gelera, napisao je Klimenko na svom Telegramu.

Zelenski u nokdaunu

Nemački ministar: Nema povećanja finansiranje Ukrajine

Ministar finansija Nemačke Kristijan Lindner izjavio je da trenutno ne vidi preduslove za povećanje nemačke pomoći Ukrajini.

-Nemačka je na strani Ukrajine. Isporučujemo oružane sisteme, pružamo finansijsku pomoć i obezbeđujemo zaštitu mnogim ljudima u Nemačkoj, istakao je Lindner, podsetivši da je Nemačka „drugi po veličini donator u svetu“ za Ukrajinu.

Ovo je žena od koje Putin strahuje!

Vazdušna uzbuna širom Ukrajine

Uzbuna za vazdušnu opasnost objavljena je u Volinskoj, Rovnjenskoj, Žitomirskoj, Hmeljnickoj, Vinickoj, Čerkaskoj, Kirovogradskoj, Nikolajevskoj, Odeskoj i Harkovskoj oblasti Ukrajine, kao i u delu Hersonske i Zaporoške oblasti pod kontrolom Kijeva, sledi iz onlajn karte ukrajinskog Ministarstva za digitalnu transformaciju.

Prema podacima sa karte, uzbuna je u ovim oblastima objavljena praktično istovremeno, oko 19.25 časova.

Hitno se oglasio Zalužnji! "Ne postoji više!"

 

Najteži mogući udarac za Rusiju, Putinova osveta će biti jeziva! Brod koji je Ukrajina razorila prevozio ključno oružje za rat?!

 

Glavno sa brifinga ruskog Ministarstva odbrane

◾Ruske oružane snage su odbile tri napada jurišnih grupa Oružanih snaga Ukrajine na kupjanskom pravcu, gubici protivnika iznosili su oko 25 vojnika;

◾Ruske oružane snage su odbile napad Oružanih snaga Ukrajine na krasnolimanskom pravcu, protivnik je izgubio oko 195 vojnika i jedan tenk;

◾Ruske oružane snage su odbile pet napada Oružanih snaga Ukrajine na donjeckom pravcu, Marinka je oslobođena;

◾Ruske oružane snage su izvele napad na dve jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine u području Vodjanog i Novomihajlovke, protivnik je izgubio do 150 vojnika;

◾Ruska PVO oborila je dva Su-24 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, 5 projektila hajmars, 24 drona;

◾Ukupni gubici Oružanih snaga Ukrajine na Donjeckom pravcu iznosili su oko 205 vojnika i 5 vozila.
 

Što ovo, crni Zelenski?! Ukrajina korak bliže građanskom ratu! Udarna odluka razjarila narod, ništa ga neće spasiti!

 

Nova kontraofanziva Ukrajine malo verovatna


Nova kontraofanziva ukrajinskih snaga i proboj ruskih odbrambenih linija su malo verovatni, prenosi En-Bi-Si, pozivajući se na vojne analitičare.

„Početkom 2023. godine postojale su velike nade da će toliko hvaljena ukrajinska kontraofanziva... promeniti ravnotežu na terenu... To se nije dogodilo, a izgledi za prodor 2024. godine takođe su malo verovatni... Oni (vojni analitičari) predviđaju da će se intenzivne borbe verovatno nastaviti i sledeće godine, ali je malo verovatno da će kijevske snage pokušati novu kontraofanzivu“, navodi se u izveštaju.

Prema podacima eksperata koje citira televizija, Rusija će u novoj godini, po svoj prilici, ojačati svoju poziciju na teritorijama koje je preuzela.
 

Pola miliona kreće na Rusiju! Putinu stigle šokantne vesti, Zelenski će pokušati nezamislivo!

 

Prva grupa Ukrajinaca završila osnovnu obuku za F-16


Prva grupa ukrajinskih pilota završila je osnovnu obuku za upravljanje F-16 u Britaniji, saopštila je britanska vlada.

London napominje da ovi piloti sada u Danskoj uče da lete u okviru naprednog programa.

Ova prva grupa se sastoji od 6 pilota, još 10 nastavljaju osnovnu obuku u Britaniji.

Ukrajinski piloti se obučavaju i u SAD: u oktobru je Pentagon najavio da bi kurs mogao da bude završen pre kraja godine.
 

Šok masakr! Nezapamćen poraz Ukrajine za Božić! Rusi presekli kolonu i otvorili vatru, niko živ nije ostao!

 

Eksplozije u Nikolajevu

Eksplozije su odjeknule u ukrajinskom Nikolajevu, pišu ukrajinski mediji.

Skladišta jednog industrijskog preduzeća je pogođeno. Druge informacije nisu poznate.

Eksplozije su odjeknule i u području Krivog Roga u Dnjepropetrovskoj oblasti.
 

 

(VIDEO) Monstruozna eksplozija na Krimu, ruski brod razoren! Ukrajina javlja: Naneli smo strahovit udarac ruskoj floti!

 

Situacija na liniji fronta i borbena dejstva: OSU poslao ženski bataljon na front; Marjinka je zauzeta, (MAPA/VIDEO)

Oružane snage Rusije tri dana nastavljaju da nanose udare na baze pomorskih dronova u Odeskoj oblasti. Izvršeni su i napadi na Pavlodar i Dnjepropetrovsk, verovatno na skladišta koja je OSU koristio za skladištenje oružja. U Kirovogradu su navodno pogođena skladišta letačke opreme i naoružanja. Ukrajinske oružane snage su zauzvrat pokušale da napadnu Berdjansk dronovima, pogodile Tokmak, a napale su i pogranična područja i gradove DNR.

 

 

Na Starobeljskom pravcu u oblasti Torske izbočine, vode se pozicione borbe u oblasti duboke jaruge Laptev i jaruge Kruglaja, gde Oružane snage Rusije poboljšavaju svoj taktički položaj nakon nedavnog napredovanja ka Terni. Pored toga, vojni dopisnik Romanov je postavio snimak navodne lokacije ženskog bataljona Oružanih snaga Ukrajine u šumariji Serebrjanski.

 

 

U pravcu Soledara, Oružane snage RF su se, nakon potpunog čišćenja SNT "Černobiljec”, uputile ka Krasnomu, napredujući na prostoru širine preko pola kilometra i dužine do 200 metara. OSU je pokušao da izvrši kontranapad u rejonu Hromova, ali nije uspeo. Istovremeno, ruske jedinice napadaju u pravcu Andrjevke, ali preciznija konfiguracija fronta još nije poznata.

Sve se ruši i nestaje u pamenu! Rusija u Kijevu pogodila ključnu metu - može li Ukrajina sada da nastavi rat?!

U pravcu Donjecka, posle više od devet godina borbi (sedam godina pozicionih i skoro dve godine aktivnih sukoba), ruski vojnici istakli su rusku zastavu na poslednjoj kući na severnoj periferiji Marjinke, obeležavajući oslobođenje jednog prigradskog naselja Donjecka. Po cenu znatnih napora i značajnih žrtava, jedno od najvećih uporišta ukrajinskih oružanih snaga palo je pod naletom ruske armije. Marjinka je konačno oslobođena ukrajinskog prisustva.

Posle oslobođenja Marjinke, ukrajinske snage su se koncentrisale u oblasti Georgijevke. Nema smisla očekivati pokušaje kontranapada na izgubljeni grad, pošto se zapadne periferije nalaze u niziji, a ofanziva sa ovih položaja koštaće Oružane snage Ukrajine velikih žrtava. Očekivanije i logičnije od strane ukrajinskih snaga je prebacivanje pojačanja na jug do sela Pobeda i visova u šumarcima jugoistočno od naselja.

 

 

Glavni događaji će se sigurno preseliti na ovaj reon. Utvrđeno područje u ovom selu i dalje ostaje pod kontrolom ukrajinskih oružanih snaga i ne dozvoljava da se razvije uspeh ka liniji Novomihajlovka-Konstantinovka. Ruski borci već kreću sa juga, jurišajući na uporišta OSU sa južne periferije Novomihajlovke. Borbe se, sudeći po dostupnim snimcima, odvijaju u industrijskoj zoni u blizini naseljenog mesta.

Putin ovo mora da zaustavi! Upravo počela velika američka ofanziva, niko više nije bezbedan!

U sektoru Orehova, borbe se nastavljaju na liniji Rabotino-Novoprokopovka, gde OSU nastavlja da gubi tlo pod nogama. Istovremeno, zbog kišnog vremena, stopa napredovanja Oružanih snaga Rusije je niska.

Na Hersonskom pravcu u Krinkiju, uprkos velikim gubicima i izveštajima o mogućem povlačenju OSU iz sela na desnu obalu, OSU nastavlja da drži mostobran. U tom području se vodi aktivna protivbaterijska borba, ruske oružane snage koriste bespilotne letelice kamikaze za uništavanje lokacija haubica OSU u rejonu Tjaginke, koje gađaju ruske položaje: ovde je OSU izgubio najmanje deset topova samo u poslednjih mesec dana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija