• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.12.2023

07:54

Nesvakidašnja potvrda stigla iz Britanije: Ruska vojska će pobediti, postati duplo moćnija i iskusnija!

Shutterstock

Vesti

Nesvakidašnja potvrda stigla iz Britanije: Ruska vojska će pobediti, postati duplo moćnija i iskusnija!

Podeli vest

Prednost u ukrajinskom sukobu je u potpunosti na strani Rusije, i to je potpuno "poštena procena" koju Zapad nije spreman da prihvati, rekao je za "The National" viši penzionisani general Ričard Barons. On je izneo i procene da rusku vojsku čeka još veća dominacija.

Prema njegovim rečima, ako saveznici, uprkos svim njihovim naporima i dalje ne budu u stanju da pomognu Ukrajini, to će za njih biti "apsolutni neuspeh", a ruska vojska će zbog toga postati duplo moćnija i iskusnija.

Rusija se kreće ka pobedi u Ukrajini, a "inicijativa bezuslovno prelazi na Moskvu", rekao je britanski general u penziji Ričard Barons, u intervjuu za "The National". U intervjuu za izdanje, on je naglasio, da nakon kontraofanzive Ukrajini "ništa nije ostalo u rezervi", i da ako Zapad ne obezbedi novac i oružje, to će biti "apsolutni neuspeh" za Kijev i njegove saveznike.

- Krivica za poraz Ukrajine leži na plećima njenih saveznika, koji su potcenili Rusiju i nisu na vreme mobilisali svoju industriju. Ma koliko Zapad tvrdio suprotno, to je upravo "poštena procena" trenutne situacije - smatra general.

Među razlozima za poraz, Barons navodi "neuspelu ukrajinsku kontraofanzivu koja nije mogla da postigne ni minimalne ciljeve", kao i ozbiljna kolebanja u politici Sjedinjenih Država i EU u pogledu finansijske podrške Kijevu.

Prema njegovim rečima, da bi Ukrajina čak tvrdila da je pobedila u sukobu, biće joj potrebno još najmanje godinu dana neprekidne podrške Zapada, finansijske i vojne, ali mnogi ukrajinski i zapadni zvaničnici ne računaju na to.

Pored toga, general upozorava, da će kao rezultat pobede ruska vojska postati "dva puta moćnija i iskusnija", što ne može a da ne uplaši Evropu. Zapad će zauzvrat, "zasluženo postati glavna žrtva 21. veka", uprkos svim svojim naporima, ako ne uspe da pomogne Ukrajini, piše "The National".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija