• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.01.2024

00:15

Da li su ovi normalni?! Putinu stigle šokantne vesti! Britanija i EU spremne da povuku nezamisliv potez!

Shutterstock, Reuters

Vesti

Da li su ovi normalni?! Putinu stigle šokantne vesti! Britanija i EU spremne da povuku nezamisliv potez!

Podeli vest

Velika Britanija i zemlje kontinentalne Evrope žele da produže sukob u Ukrajini najmanje do 2025. godine kako bi uspele da povećaju proizvodnju oružja i nastavile da pružaju pomoć Kijevu bez obzira na stav SAD, piše list „Tajms“, pozivajući se na izvore u britanskoj vladi.

Kako se navodi, vojna obaveštajna služba Velike Britanije ne očekuje da će Rusija ili Ukrajina uspeti da naprave odlučujuću prekretnicu u sukobu 2024. godine.

- Ova godina neće doneti velike operativne uspehe. Postoji mala verovatnoća da dođe do velikog proboja - rekao je izvor iz britanske Vlade.

Istovremeno, evropske zemlje nameravaju da povećaju kapacitete za proizvodnju u sferi odbrane kako sudbina sukoba u Ukrajini ne bi zavisila od ishoda predsedničkih izbora u SAD, odnosno ako Donald Tramp pobedi i „zavrne slavinu“ što se tiče finansiranja Ukrajine.

List takođe piše da Velika Britanija za sada ne može ništa da ponudi Ukrajini, pošto su zalihe oružja kraljevine iscrpljene. S tim u vezi, London se obratio Berlinu sa zahtevom da pruži vojnu pomoć Kijevu. Pored toga, britanske vlasti pregovaraju i sa drugim zemljama o isporukama naoružanja Ukrajini.

Kako se navodi u članku, zapadni zvaničnici smatraju da će komanda Oružanih snaga Ukrajine moći da zadrži teritorije i bez pomoći Vašingtona, ali da će u tom slučaju ofanzivne operacije biti osetno ograničene.

Takođe, izvor iz ukrajinskih vojnih krugova priznao je za „Tajms“ da je sve više stanovnika zemlje umorno od sukoba i da su počeli da govore o primirju, ali da uslovi za to ostaju neizvesni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija