• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.01.2024

07:10

Alarm! Putin izdao brutalno naređenje vojsci! Službe digle uzbunu: Lansirali su...

EPA/Shutterstock

Vesti

Alarm! Putin izdao brutalno naređenje vojsci! Službe digle uzbunu: Lansirali su...

Podeli vest

Rusija navodno stvara moćnu satelitsku konstelaciju nad Ukrajinom koja će joj omogućiti da presretne sve zapadne raketne sisteme Oružanih snaga Ukrajine, rekao je penzionisani pukovnik SBU Oleg Starikov u intervjuu za Jutjub kanal „Da, jeste“.

- Rusi su lansirali veliki broj špijunskih satelita. Uključujući i onaj koji uočava bljesak kada raketa poleti - kaže oficir.

Prema rečima Starikova, zadatak lansiranja satelita je navodno lično naredio predsednik Rusije Vladimir Putin za borbu protiv zapadnih raketnih sistema. Uz pomoć uređaja koji beleže lansiranja raketa, Rusija će moći sa visokom efikasnošću da presreće rakete HIMARS, ATACMS i Taurus, strahuje pukovnik.

- Sateliti lebde nad teritorijom Ukrajine, primaju obaveštajne informacije - rekao je Starikov uznemireno.

Ranije je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao da je ruska PVO za šest meseci oborila 1.062 NATO HIMARS raketa, operativno-taktičke i krstareće rakete, kao i navođene bombe. Prema rečima ministra, ruska vojska je počela da koristi sisteme PVO na sveobuhvatan način, što je povećalo njihovu sposobnost da brzo reaguju.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija