• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/RIA

11.01.2024

08:34

Šok preokret! Amerika ponovo uvozi rusku naftu!

AP/Photo

Vesti

Šok preokret! Amerika ponovo uvozi rusku naftu!

Podeli vest

SAD su u oktobru posle pauze od godinu i po dana ponovo uvezle naftu iz Rusije, a u novembru su izvršile ponovnu kupovinu, navodi RIA Novosti u analizi podataka američke statističke službe.

Vašington je u martu 2022. uveo zabranu uvoza nafte i drugih energenata iz Rusije u okviru novog pooštravanja sankcija. Američke kompanije su od nje kupile poslednju seriju „crnog zlata“ u aprilu te godine.

Prema podacima odeljenja za statistiku, SAD su u oktobru prošle godine kupile od Rusije 36,8 hiljada barela nafte. Vrednost uvoza je bila 2,7 miliona dolara. U novembru je obim kupovine iznosio 9,9 hiljada barela za 750 hiljada dolara. U oba slučaja nafta je kupljena za potrošnju.

Istovremeno, jedan barel ruske nafte koštao je SAD 74 dolara u oktobru, a 76 dolara sledećeg meseca. Ovo je znatno više od gornje granice cene u zemlji od 60 dolara po barelu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija