• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.01.2024

14:00

(VIDEO) Drama kod Moskve! Rusija užasnuta, bez ovog rata nema! Misteriozno nestala u plamenu jedna od ključnih vojnih fabrika!

Shutterstock, Printscreen

Vesti

(VIDEO) Drama kod Moskve! Rusija užasnuta, bez ovog rata nema! Misteriozno nestala u plamenu jedna od ključnih vojnih fabrika!

Podeli vest

Vatrena stihija protutnjala je rano jutros kroz fabriku u blizini Moskve koja proizvodi pancire i šlemove za trupe ruskog predsednika Vladimira Putina.

Britanski Dejli mejl prenosi navode medijskog servisa Meš da je fabrika bila u vlasništvu "Gavari grupe", kompanije koja se nalazi pod ukrajinskih sankcijama zbog povezanosti sa ratom u toj zemlji.

Navodi se da ruska policija istražuje da li je u pitanju bila sabotaža i namerno izazivanje požara.

Pre pojave vatre u fabrici u Obuhovu u Moskovskoj oblasti nije bilo nikakvih navoda o dronovima kojima bi ona bila meta, a koji bi mogli da takođe izazovu požar.

Navodi se da je vatra uništila oko 8.000 kvadratnih metara proizvodnog postrojenja i skladišta.

U gašenju požara učestvovalo je više od 100 vatrogasaca koju su pokušali da spasu proizvodnu liniju, a ka mesto incidenta je upućen i vatrogasni voz.

Navodi se da je, prema izveštajima, ova fabrika proizvodila veći broj proizvoda na bazi polimera, ali da joj je ključna uloga bila vezana za proizvodnju za vojne potrebe i to pancira, šlemova, zaštitne obuće i drugih stvari.

 

 

Zbog toga je i bila pod sankcijama Kijeva.

Navodi se da nakon požara nije bilo prijavljenih žrtava, pošto su radnici uspeli da pobegnu iz fabrike pre nego što ju se vatra zahvatila u potpunosti.

Britanski list navodi da su eksplozije i požari u strateškim postrojenjima, uključujući fabrike za proizvodnju oružja i opreme, naftne depoe i gasovode postali redovna pojava u ratu Rusije i Ukrajine koji traje već skoro 23 meseca.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija