• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: inforemr.rs

12.01.2024

16:29

Prva reakcija Pentagona nakon napada SAD na Jemen: Otkriveno koje će naredne mere biti preduzete

Tanjug/AP

Vesti

Prva reakcija Pentagona nakon napada SAD na Jemen: Otkriveno koje će naredne mere biti preduzete

Podeli vest

Pentagon insistira da napadi na mete Huti u Jemenu nisu deo sukoba između Izraela i Hamasa.

Sekretar za štampu, general-major Patrik Rajder, rekao je za CBS Nevs da su „ciljani udari bili posebno usmereni na ometanje pobunjeničke grupe i zaustavljanje njenih napada na brodove u Crvenom moru“.

- Imate pobunjenike Huti koji konstantno vrše napade na međunarodno brodarstvo - više od 50 zemalja je pogođeno ovim, što utiče na ekonomski prosperitet mnogih nacija. Dakle, ovo nije deo sukoba između Izraela i Hamasa - rekao je on. mreža.

Rajder je ranije rekao za Si-En-En da su američko-britanski udari imali "dobre efekte" i da će obe vojske nastaviti da prate situaciju radi uzvratnih udara.

On je dodao da nema planova za slanje američkih trupa u region.

- Nastavićemo da pratimo i kao što su rekli predsednik i (odbrambeni) Ostin, nastavićemo da preduzimamo neophodne mere.

Pres-sekretar je ponovio da se vojna akcija razlikuje od onoga što se dešava u Gazi. "Niko ne želi da vidi širi regionalni sukob. Ali opet, ne možemo dozvoliti ovakvu vrstu opasnog, nepromišljenog ponašanja", rekao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija