• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.01.2024

14:53

Poniženje za Kijev i Zelenskog! "Pepsi" zabranio da se u reklamama pominje ukrajinska vojska

Shutterstock, Reuters

Vesti

Poniženje za Kijev i Zelenskog! "Pepsi" zabranio da se u reklamama pominje ukrajinska vojska

Podeli vest

Kompanija "Pepsi" zabranila je svojim stručnjacima za marketing u Ukrajini da u reklamama proizvoda pominju Oružane snage Ukrajine, podršku Kijevu i druge teme vezane za vojne operacije, navodi organizacija B4Ukraine, koja prati rad kompanija koje nastavljaju da posluju u Rusiji.

- Nikakvo pominjanje vojnih operacija, vojnika niti Oružanih snaga Ukrajine. Nikakvi pozivi podrške Ukrajini i vojsci. Nikakve negativne konotacije koje stvaraju osećaj nebezbednosti - navodi se u odeljku "Pepsi ograničenja" za marketing i buduće partnere.

B4Ukraine je napomenula da su tek sada dobili tekst ograničenjima, iako je bio spreman u jesen 2023. godine, kada je "Pepsi" tražio novu reklamnu i PR agenciju u Ukrajini. Tada je američka kompanija formulisala zahteve za potencijalne kandidate.

U materijalu se pojašnjava da je ukrajinska nacionalna agencija za borbu protiv korupcije uključila "Pepsi" na "listu sponzora rata" u septembru 2023. Kompanija proizvodi bezalkoholna pića, sokove, čips, grickalice, mlečne proizvode i druge prehrambene proizvode.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija