• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Infortmer.rs/Sputnjik

19.01.2024

12:48

Spremite se za totalni rat protiv Rusije! Šokantna poruka iz NATO zaledila Evropu!

EPA

Vesti

Spremite se za totalni rat protiv Rusije! Šokantna poruka iz NATO zaledila Evropu!

Podeli vest

Civilno stanovništvo treba da se pripremi za totalni rat protiv Rusije u narednih 20 godina, izjavio je šef vojnog komiteta NATO Rob Bauer, a prenosi britanski Telegraf.

- Moramo da shvatimo da se naš miran život sam po sebi ne podrazumeva. Upravo zato treba da se spremimo na sukob protiv Rusije. Moramo biti spremni na sve. Treba stvoriti sistem koji će omogućiti da se obuči više ljudi za slučaj rata, nezavisno od toga, hoće li do njega doći ili ne - ocenio je on.

Bauer je pohvalio Švedsku za to što je tražila od građana da se spreme za rat pre zvaničnog stupanja zemlje u Severnoatlantski savez.

- Sve počinje odatle. Svest o tome da se ne može sve isplanirati i da neće sve biti dobro u narednih 20 godina - naglasio je on.

Pored toga, Bauer je pozvao na modernizovanje industrije kako bi se omogućila brža proizvodnja oružja i municije.

U oktobru prošle godine, nemački ministar odbrane Boris Pistorijus takođe je pozvao na pripreme za mogući sukob u Evropi.

Foto: EPA

Šef vojnog komiteta NATO Rob Bauer

 

Kao odgovor na to, poslanik Državne dume Rusije sa Krima, Mihail Šeremjet, izjavio je da nemačke vlasti svojom agresivnom politikom same iniciraju rat u evropskim zemljama. Prema njegovim rečima, garancija mira i prosperiteta u regionu mogu biti samo prijateljski i dobrosusedski odnosi sa Rusijom.

Moskva je više puta isticala da nije pretnja ni po jednu zemlju NATO, ali da će pratiti dejstva koja su potencijalno opasna za njene interese. Istovremeno, Rusija ostaje otvorena za dijalog, ali na ravnopravnoj osnovi, dok Zapad mora da odustane od kursa militarizacije Evrope.

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je ranije da Moskva ne želi direktan vojni sukob sa Severnoatlantskom alijansom, ali ako neko to bude želeo, Moskva će biti spremna za to.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija