• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.01.2024

21:30

Bajden i Netanjahu se čuli telefonom!

Reuters

Vesti

Bajden i Netanjahu se čuli telefonom!

Podeli vest

Američki predsednik Džo Bajden razgovarao je danas telefonom sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom o razvoju situacije u Izraelu i Gazi, javila je Bela kuća, dok izraelska vojska nastavlja vojnu operaciju u južnom delu pojasa Gaze.

Za sada nisu objavljeni nikakvi detalji razgovora, ali je Bela kuća saopštila da će kasnije objaviti saopštenje.

Velika izraelska akcija na Kan Junisa

Bajdenov razgovor sa Netanjahuom usledio je nakon što su zvaničnici Crvenog polumeseca prijavili „intenzivnu vatru izraelskih dronova na civile u bolnici Al Amal“ u Kan Junisu, glavnom gradu južnog pojasa Gaze.

Izrael je ove nedelje započeo veliku akciju protiv Kan Junisa kako bi zauzeo grad za koji kaže da je sada primarna baza za borce Hamasa koji su napali izraelske gradove 7. oktobra, ubivši 1.200 ljudi i izazvavši rat koji je opustošio pojas Gaze.

Ministarstvo zdravlja Gaze saopštilo je da su 142 Palestinca ubijena, a 278 povređeno u Gazi u poslednja 24 sata, čime je broj poginulih u više od tri meseca rata porastao na 24.762.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Erdogan zapretio Zapadu! Zažalićete...
Teške optužbe

Erdogan zapretio Zapadu! Zažalićete...

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan optužio je međunarodnu zajednicu da samo posmatra genocid Izraela nad palestinskim narodom, a izraelskog predsednika Benjamina Netanjahua nazvao je "firerom današnjice".

19.01.2024

20:59

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija