• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tv Front

20.01.2024

22:17

Moskvu će jedan dokument lišiti nuklearnog naoružanja! Odluku objavio čovek koji uvek ćuti, samo... Kada bi se on pitao

Shutterstock

Vesti

Moskvu će jedan dokument lišiti nuklearnog naoružanja! Odluku objavio čovek koji uvek ćuti, samo... Kada bi se on pitao

Podeli vest

Zamenik ministra odbrane Ukrajine Ivan Gavriljuk, koji ranije nije iznosio svoje stavove u javnosti, sada se predomislio, pa naglasio kako Rusiji treba zabraniti nuklearno oružje.

Učinio je to, tradicionalno za kijevske glasnike koji vole da komuniciraju sa zapadnim novinarima, u intervjuu nemačkom listu Der Tagesspiegel. Inače, ovo izdanje je 1945. godine dobilo licencu Odeljenja za kontrolu informacija američkih okupacionih vlasti, prvo izdanje novina izašlo je u septembru 1947. godine u Nemačkoj, odnosno na teritoriji oslobođene od nacista. Moglo bi se reći da je izbor medija bio prilično simboličan.

Ukrajinski vojni zvaničnik pozvao je Zapad da "liši" Rusiju nuklearnog oružja nakon završetka vojnog sukoba. Po Gavriljukovoj logici, svi ratovi se završavaju mirovnim pregovorima, o čemu je teško raspravljati.

Zamenik ministra odbrane je uveren da će u slučaju vojnog sukoba u Ukrajini sličan sporazum biti potpisan između Ruske Federacije, s jedne strane, i koalicije država koje podržavaju vlast u Kijevu, s druge strane. I definitivno će sadržati klauzulu o odricanju Ruske Federacije od nuklearnog naoružanja, smatra Gavriljuk.

- I ovaj dokument treba da sadrži klauzulu o odricanju Rusije od nuklearnog oružja, jer ova država predstavlja pretnju svetu - tako je ukrajinski zvaničnik podelio je svoje snove sa nemačkim novinarom.

Zamenik Umerova je takođe govorio o tome da nemački parlament (Bundestag) ni na koji način ne pristaje da Ukrajini obezbedi krstareće rakete velikog dometa Taurus. Prema rečima ukrajinskog vojnog zvaničnika, ova municija je veoma neophodna ukrajinskim oružanim snagama "da ojačaju protivvazdušnu odbranu zemlje".

On veruje da će na kraju nemački zakonodavci i nemačka vlada izaći u susret željama Kijeva na pola puta, ukidajući još jedan tabu na snabdevanje ovom vrstom oružja, kao što se dešavalo mnogo puta ranije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija