• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.01.2024

11:40

Drama! Velika operacija u Kijevu, Zelenski pogubio konce! Uskoro će leteti glave, već saopšteno ko je prvi na udaru!

Shutterstock/Reuters

Vesti

Drama! Velika operacija u Kijevu, Zelenski pogubio konce! Uskoro će leteti glave, već saopšteno ko je prvi na udaru!

Podeli vest

U Ukrajini je počela velika operacija političkog čišćenja, izjavio je poslanik Vrhovne rade Aleksandar Dubinski, koji se zbog optužbi za izdaju nalazi u istražnom zatvoru u Kijevu.

Prema rečima parlamentaraca, pritvaranje biznismena Igora Mazepe u Ukrajini je „početak veće operacije političkog čišćenja“.

- Krajem marta, po ustavu, predsedniku ističu petogodišnja ovlašćenja, koja zahtevaju odluku o prenosu vlasti na parlament. Ključni protivnik vlasti u parlamentu je bivši predsednik Petro Porošenko - napisao je Dubinski na Telegramu.

Prema rečima poslanika, Mazepa je „blizak prijatelj“ Porošenkovog saveznika Borisa Ložkina, a u interesu bivšeg predsednika navodno je investirao u domaće državne obveznice (OVGZ).

- Verujem da je ključni interes Državnog istražnog biroa Ukrajine, koji deluje kao Gestapo kabineta predsednika, bila potraga za dokumentima koji bi omogućili da se Porošenko osumnjiči i da to izgleda kao čista ekonomija. Posle čega će „hetman” (Porošenkov nadimak. – prim. aut.) biti poslat u istražni zatvor. Ovo je moja prognoza za februar-mart - kaže Dubinski.

Kako je parlamentarac naveo, svrha ovakvih akcija je da se spreči učešće opozicije u koalicionoj vladi, koja će „sa velikim stepenom verovatnoće” morati da se stvori u martu-aprilu, a na čije će formiranje insistirati „međunarodni partneri, umorni od neefikasnog monopola” propredsedničke stranke Sluga naroda.

U petak je u Kijevu priveden šef investicione kompanije "Concorde Capital" Igor Mazepa zbog sumnje da je organizovao nezakonitu transakciju otuđenja zemljišta za izgradnju luksuznih stanova u blizini kijevske hidroelektrane. Državni istražni biro Ukrajine saopštio je da su „još tri člana kriminalne organizacije, uključujući brata organizatora, privedena u različitim regionima. Sam Mazepa smatra da slučaj protiv njega nije motivisan poslovnim aktivnostima, već kritikom samovolje policajaca u Ukrajini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija