• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.01.2024

15:43

Krvoproliće se nastavlja: Hamas odbacio ponudu Izraela za prekid vatre na dva meseca!

Shutterstock

Vesti

Krvoproliće se nastavlja: Hamas odbacio ponudu Izraela za prekid vatre na dva meseca!

Podeli vest

Hamas je prema navodima agencije AP odbacio predlog Izraela za dvomesečni prekid vatre!

Neimenovani egipatski zvaničnik, koji učestvuje u pregovorima, rekao je za AP da su lideri Hamasa takođe odbili da napuste Gazu i zahtevaju da se Izrael u potpunosti povuče sa teritorije i dozvoli Palestincima da se vrate svojim domovima.

Izrale je dan ranije, podsetimo, preko katarskih i egipatskih posrednika ponudio Hamasu primirje do dva meseca tokom koga bi u nekoliko faza izraelski taoci bili oslobođeni u zamenu za palestinske zarobljenike.

Jednom od vođa militanata Jahji Sinvaru i drugim najvišim liderima Hamasa u Gazi bilo bi dozvoljeno da se presele u druge zemlje.

Sagovornik agencije AP kaže da Egipat i Кatar, koji su posredovali u prethodnim sporazumima, razvijaju višestepeni predlog kako bi pokušali da premoste praznine.

Predlog bi prema njegovim rečima pored oslobađanja taoca trebalo da sadrži rešenje za okončanje rata i iznošenje vizije za rešenje izraelsko-palestinskog sukoba.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija