• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.01.2024

18:30

Napadnut još jedan ruski region! Oglasili se vojska i zvaničnici: Ostanite smireni

Društvene mreže/shutterstock

Vesti

Napadnut još jedan ruski region! Oglasili se vojska i zvaničnici: Ostanite smireni

Podeli vest

Oružane snage Ukrajine pokušale su u sredu, 24. januara ujutru, da napadnu Orlovsku oblast. Prema rečima gubernatora Orlovske oblasti Andreja Kličkova, ukrajinske bespilotne letelice su presretnute u Železnodorožnom i Severnom rejonu grada Orjol.

Kličkov je istakao da u napadu nije bilo žrtava. Službe su raspoređene na mesto incidenta kako bi se osigurala bezbednost stanovništva i kako bi organi reda sproveli neophodne mere.

- Prijatelji, zvuci koje ste čuli na nebu iznad Orela rezultat su rada ruskog Ministarstva odbrane. Ostanite smireni. Ujutro je neutralisano više bespilotnih letelica. Službe su raspoređene na mesta incidenta u Železnodorožnom i Severnom regionu kako bi se osigurala bezbednost stanovništva i sprovele neophodne mere od strane organa za sprovođenje zakona. Prema preliminarnim informacijama, povređenih nije bilo. Situacija je pod kontrolom - napisao je Kličkov i naveo uputstvo za izbegavanje ozbiljnih posledica.

 

 

Ministarstvo odbrane Rusije je potvrdilo uništenje nekoliko dronova iznad regiona.

- Dežurni sistemi protivvazdušne odbrane presreli su četiri bespilotne letelice iznad teritorije Orlovske oblasti - navodi se u saopštenju ministarstva.

Gradonačelnik grada Orjol Jurij Parahin je saopštio da su usled eksplozija u dva dela grada popucala stakla na višespratnicama i da je situacija pod kontrolom.

 

 

- Jutros su bespilotne letelice neutralisane na nebu iznad Orla. Prema preliminarnim informacijama, nema povređenih. Na licu mesta su operativne službe područnih i gradskih jedinica bezbednosti. Preliminarna šteta uključivala je polomljeno staklo u nekoliko visokih zgrada u Severnom i Železnodorožnom okrugu. U toku je utvrđivanje potpune štete. Orlovska uprava formirala je komisiju za vanredne situacije. Zajedno sa kompanijama za upravljanje i teritorijalnim odeljenjima obnoviće oštećene stambene zgrade. Stanovnicima se, po potrebi, nudi smeštaj u privremeni privremeni smeštaj. U stalnom sam kontaktu sa njima - naveo je on i ostavio broj telefona na koji građani mogu da se jave.

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija