• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.01.2024

23:29

Rusija preuzima kontrolu! Putin objavio! Holandski F-16 neće doneti promenu

Reuters

Vesti

Rusija preuzima kontrolu! Putin objavio! Holandski F-16 neće doneti promenu

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 702. dan

Rusija preuzima kontrolu

Američka strategija: Ukrajina u ofanzivi 2024

Dok Pentagon govori o tome da ukrajinska vojska ide u defanzivu da obuzda rusku ofanzivu, Stejt department najavljuje „ofanzivnu“ strategiju za Oružane snage Ukrajine ove godine. Ovu izjavu dao je Blinkenov pomoćnik za Evropu i Evroaziju Džejms O’Brajen.

Prema rečima portparola Stejt departmenta, ukrajinska strategija za 2024. godine će biti „ofanzivna“ i nadovezaće se na dostignuća iz prošle godine, među kojima je Amerikanac nazvao „izuzetnim uspehom“ u obezbeđivanju pristupa Crnom moru i „lišavanju Rusije“ priliku da iskoristi Krim protiv Ukrajine. Među ostalim dostignućima, istakao je „rast ekonomije“ Ukrajine.

Putin objavio! Ruski IL-76 oboren američkim ili francuskim PVO sistemima

Holandski F-16 neće doneti promenu

Potencijalna isporuka aviona F-16 iz Holandije u Ukrajinu neće uticati na tok specijalne vojne operacije, ali pumpanje Ukrajine oružjem višestruko povećava opasnost od direktnog sukoba između NATO i Rusije, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Oboren dron iznad Belgorodske oblasti

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je večeras oboren ukrajinski dron iznad Belgorodske oblasti.

Oborene dve rakete RM-70 Vampir

Oružane snage Rusije zaustavile su pokušaj kijevskog režima da raketnim sistemom RM-70 "vampir" izvrši teroristički napad na ciljeve na teritoriji Rusije, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Dežurni sistemi PVO uništili su dve ove rakete iznad teritorije Belgorodske oblasti.

Ruska protivvazdušna odbrana uništila je dva višecevna raketna sistema RM-70 "vampir" iznad teritorije Belgorodske oblasti, navodi se u saopštenju.

Putin o broju vojnika na frontu

Predsednik Rusije Vladimir Putin danas je rekao da se preko 600.000 ruskih vojnika nalazi u borbenim zonama sa Ukrajinom.

Putin je u razgovoru sa studentima koju učestvuju u ratu istakao da zona borbenih dejstava zahteva nesmetanu pažnju i dobro upravljanje jer je duga 2.000 kilometara, prenosi TASS.

-Verovatno ima pitanja koja zahtevaju dodatnu pažnju i rešenja. Uvek treba nešto doterati, jer i zona borbenih dejstava je velika, skoro 2.000 kilometara, i preko 600.000 vojnika je uključeno. To je ogroman mehanizam, zaključio je Putin.

 

Našli dokumenta

Istražitelji su na mestu pada ruskog aviona Il-76 pronašli dokumenta poginulih ukrajinskih zarobljenika, navodi se u saopštenju Istražnog komiteta Rusije.
Kako se navodi, na mestu gde je pao avion vrši se sistematizacija delova tela poginulih, a potom sledi genetska ekspertiza.
Istražitelji su zapazili tetovaže na nekim telima koje su specifične za neke ukrajinske jedinice, između ostalog za "Azov".
Takođe, uz pomoć radara istraga je utvrdila da je raketa koja je pogodila aviona lansirana iz sela Lipci u Harkovskoj oblasti.

Foto: Reuters

 

 

Kijev kao topovsko meso u juriše šalju borce sa uskim specijalnostima

Ukrajinski vojni kanali saopštavaju da trenutno vojna komanda Kijeva u juriše šalje borce sa veoma uskim specijalnostima jer joj nedostaje pešadije za napade.
Prema informacijama sa društvenih mreža, u tim napadima ginu operateri dronova, artiljerijci, vojnici koji upravljaju minobacačima. Ukrajinski kanali za takve odluke optužuju ukrajinsko vojno rukovodstvo.

Veleobrt! Nemci se osvestili?! Ukrajina dobila užasne vesti: Nećemo moći...

Uništeni položaji Kijeva na luganskom pravcu

Ruske jedinice predvođene helikopterima Ka-52M izvele su napade na položaje oklopne tehnike i ljudstva ukrajinske vojske na luganskom pravcu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
Napade helikoptera pratile su i kopnene snage, što je i rezultiralo pozitivnim ishodom za rusku vojsku.

Potez Francuske razbesneo Rusiju, slučaj "Iljušin" drma SB UN! Poljanski raskrinkao Kijev: Odao ih jedan detalj! (FOTO)

 

Ruska vojska poziva Ukrajince da se predaju kod Krasnog Limana

Pripadnici ruske vojne grupacije „Centar“ pozivaju ukrajinske vojnike koji se bore na krasnolimanskom pravcu da se predaju, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
U tu svrhu na kontakt liniji raspoređene su posade sa radio-difuznim stanicama ZS-88 koje su instalirane u oklopne transportere BTR-80.

Foto: AP PHOTO

 

 

UN o padu "Iljušina"

UN nisu u mogućnosti da provere informacije o okolnostima pada ruskog aviona Il-76 sa ukrajinskim ratnim zarobljenicima koje su Oružane snage Ukrajine oborile u Belgorodskoj oblasti, izjavila je zamenica generalnog sekretara organizacije Rozmari Dikarlo.

Britanci spremaju opasne akcije!

Zapadne obaveštajne službe, pre svega britanska obaveštajna služba MI6, pripremaju ukrajinske diverzantsko-izviđačke grupe za provokacije protiv nuklearnih elektrana u Rusiji, izjavio je šef ruske spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin u intervjuu za RIA Novosti.

 

Strava i užas! Španski ratni dopisnik došao u Ukrajinu i zatekao horor! Ne može da se oporavi od šoka, ovog nema ni u najgorim košmarima!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija