• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.01.2024

06:15

Počelo! "Božja vojska" krenula ka Teksasu! Dramatične vesti iz Amerike, zastrašujući konvoj juri na granicu!

Shutterstock

Vesti

Počelo! "Božja vojska" krenula ka Teksasu! Dramatične vesti iz Amerike, zastrašujući konvoj juri na granicu!

Podeli vest

Grupa čiji su se članovi predstavili kao "Božja vojska" kreće na južnu granicu u znak protesta protiv rekordnog broja migranata koji su ilegalno prešli iz Meksika.

Organizatori navode da žele da se "suprotstave globalistima" koji su "dozvolili migrantima" da ilegalno preplave zemlju.

- Ovo je biblijski, monumentalni trenutak koji je sastavio Bog - rekao je jedan organizator tokom poziva za planiranje - prenosi "Vajs njuz" .

- Sa svih strana nas opsedaju mračne sile zla - rekao je drugi.

Spremaju se još tri skupa

Grupa planira konvoj koji će u sutra krenuti iz Virdžinija Biča za Teksas, nakon čega će uslediti tri skupa 3. februara na lokacijama u blizini Igl Pasa u Teksasu; Luma, Arizona; i San Isidro, Kalifornija.

Saopštenje za javnost od 12. januara pozvalo je sve aktivne i penzionisane organe za sprovođenje zakona i vojsku, veterane, izabrane zvaničnike, kamiondžije i druge „Amerikance koji se pridržavaju zakona da se pridruže pokretu. Njihov cilj je, tvrdi grupa, da „bace svetlo na očigledne opasnosti koje predstavljaju široko otvorene južne granice“.

Grupa želi mirne skupove, ali je "Vajsu" priznala da bi demonstracije mogle da izmaknu kontroli.

- Shvatamo da možda imamo infiltratore. Možda postoje neki ljudi koji pokušavaju da nas sruše, koji uskaču u konvoj - provokatori - rekao je organizator Skoti Saks.

Eskalacija: Bajdenova administracija i Teksas

Skupovi se održavaju usred eskalacije tenzija između Bajdenove administracije i Teksasa zbog napora države da osigura granicu.

Ove nedelje podeljeni Vrhovni sud presudio je da agenti granične patrole mogu da preseku žicu koju su zvaničnici Teksasa postavili na potezu od 30 milja u blizini prelaza Igl, koji je preplavljen migrantskom krizom.

U četvrtak 25 republikanskih guvernera potpisalo je pismo kojim podržava guvernera Teksasa Grega Abota , koji je nastavio da postavlja oštru barijeru kako bi odvratio migrante da prelaze preko mesta sa velikim prometom uprkos presudi najvišeg suda.

U decembru su službenici carine i granične zaštite imali rekordnih 302.034 susreta migranata na južnoj granici, prema podacima objavljenim u petak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija