• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dnevno

29.01.2024

20:43

Alarmantan izveštaj iz SAD: Od Pentagona se traži da hitno preduzme 11 koraka za slučaj napada vanzemaljaca!

Shutterstock

Vesti

Alarmantan izveštaj iz SAD: Od Pentagona se traži da hitno preduzme 11 koraka za slučaj napada vanzemaljaca!

Podeli vest

Američka kancelarija generalnog inspektora (OIG) utvrdila je da SAD nemaju sposobnost da se odbrane od hipotetičkog napada vanzemaljaca. Novi dokument sa kojeg je skinuta oznaka poverljivosti otkriva da ne postoji koordinisan ili sveobuhvatan pristup praćenju i analizi NLO-a .

U izveštaju se zaključuje da ova slepa tačka u odbrambenim sposobnostima SAD predstavlja "pretnju vojnim snagama i nacionalnoj bezbednosti ". 

Jasne preporuke

Za rešavanje identifikovanih problema, OIG je predložio 11 preporuka, uključujući primenu politike zaštite i razvoj novih alata u slučaju vanzemaljskog napada.

- Odgovor Ministarstva odbrane (Pentagona) na identifikaciju i razumevanje NLO bio je nepravilan zbog suprotstavljenih prioriteta, nedostatka stvarnog napretka i neubedljivih nalaza - navodi se u izveštaju koji je napisan prošlog avgusta.

OIG zaključuje da Pentagon nije koordinisan u reagovanju na NLO incidente. Iako je Pentagon osnovao Kancelariju za rešavanje anomalija svih domena (AARO ) u julu 2022. da bi se bavio izveštajima o NLO, OIG dovodi u pitanje sposobnost zemlje da se organizuje i odbrani.

Iako je AARO odgovoran za sinhronizaciju i standardizaciju prikupljanja, analize i identifikacije NLO incidenata, OIG tvrdi da AARO nije razvio formalni proces za otkrivanje i prijavljivanje neidentifikovanih letećih objekata na američkom nebu. Generalni inspektor Robert P. Storch skinuo je tajnost izveštaja u četvrtak.

Nove smernice

OIG preporučuje da Ministarstvo odbrane kreira politiku koja integriše uloge, odgovornosti, zahteve i procedure koordinacije vezane za NLO u postojeće obaveštajne, kontraobaveštajne i bezbednosne politike. On takođe predlaže da predsedavajući Zajedničkog načelnika štabova izda uputstva vojnim komandantima na terenu o otkrivanju, izveštavanju, prikupljanju, analizi i identifikaciji NLO-a u oblastima pod njihovim nadzorom.

Iz izveštaja je skinuta oznaka tajnosti kao deo transparentnosti sa javnošću, a OIG je rekao da je to učinjeno zbog „značajnog javnog interesa za to kako Pentagon postupa sa NLO-ima".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija