• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.01.2024

18:00

Imenovana osoba koja može da zaustavi rat u Ukrajini! Francuski "Le Point" preneo zvanični stav Budimpešte

Tanjug/AP

Vesti

Imenovana osoba koja može da zaustavi rat u Ukrajini! Francuski "Le Point" preneo zvanični stav Budimpešte

Podeli vest

Bivši američki predsednik Donald Tramp je "jedini lider sposoban da zaustavi rat u Ukrajini". Ovo priča mađarski premijer Viktor Orban za francuski magazin "Le Point".

Prema njegovim rečima, da je Tramp bio predsednik Sjedinjenih Država u februaru 2022. godine, rata u Evropi ne bi bilo, a danas niko osim njega nije dovoljno jak lider da rat koji gledamo u Ukrajini i zaustavi, prenosi RBC .

List takođe napominje da Mađarska nije pristala na promenu budžeta, odnosno nije pristala da Kijevu dodeli 50 milijardi evra, i da je ta evropska zemlja izrazila spremnost da se pridruži inicijativi 26 zemalja EU ukoliko postoje garancije da će svaki godine članice EU odlučivati da nastavlja sa finansiranjem Ukrajine.

Foto: Reuters

Premijer Viktor Orban

Orban je izrazio žaljenje što neke zemlje tumače stav Budimpešte kao metod ucene, uveravajući da se striktono radi o "obnavljanju i održavanju jedinstva Evropske unije". U zaključku, mađarski premijer podvlaći stav Mađarske da je vojno rešenje sukoba u Ukrajini nemoguće.

- Smatramo da je jedino rešenje - diplomatsko rešenje. To znači pregovore o prekidu vatre i dogovor o miru. Smatram da svaka članica EU ima pravo da brani budžet - zaključio je on.

Foto: Reuters

Bivši predsednik Donald Tramp

Prethodno je češki predsednik Petr Pavel pozvao Evropu da se pripremi za moguću Trampovu pobedu na predsedničkim izborima u SAD.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija