• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.02.2024

13:15

Sukob Zelenskog i Zalužnog! Povući trupe iz Avdejevke! Ne, takva odluka je nedopustiva - ovako nekako ide priča o otkazu glavnokomandujućeg

reuters/wikipedia

Vesti

Sukob Zelenskog i Zalužnog! Povući trupe iz Avdejevke! Ne, takva odluka je nedopustiva - ovako nekako ide priča o otkazu glavnokomandujućeg

Podeli vest

Glavnokomandujući ukrajinske vojske Valerij Zalužni želeo je pre nekoliko nedelja da povuče trupe iz Avdejevke, ali ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski nije podržao takvu odluku, preneli su nemački mediji.

Kako piše "Bild", pozivajući se na izvore, Zalužni je pretpostavio da će povlačenje ukrajinskih vojnika iz Avdejevke omogućiti "izjednačenje snaga na frontu" i olakšati odbranu, prenosi RBC.

Generali uz Zalužnog, protiv Zelenskog i Sirskog

Napominje se da je Zelenski zaista pokušao da otpusti Zalužnog, a prema izvorima mnogi ukrajinski generali su protiv imenovanja Aleksandra Sirskog na njegovu funkciju, jer je sadašnji glavnokomandujući humaniji i popularniji u Oružanim snagama Ukrajine.

Izvori CNN- a su u četvrtak izvestili da će Zelenski do kraja nedelje potpisati dekret o razrešenju Valerija Zalužnog sa mesta vrhovnog komandanta oružanih snaga zemlje.

Foto: Reuters

Zelenski i Zalužni

Kako su ranije preneli američki mediji, Zelenski je odlučio da bi ostavka Zalužnog mogla da utiče na partnere Kijeva, čija je finansijska pomoć oslabljena.

U Avdejevci Severni vojni okrug radi "kako treba"

Podsetimo, ruski lider Vladimir Putin rekao je da je Avdejevka jedno od najvažnijih područja gde se trenutno vode borbe, ruski borci tj. učesnici Severnog vojnog okruga "bore se i sprovode svoju taktiku baš kako treba".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija