• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RIA

05.02.2024

16:35

Zalužni prihvatio mesto ambasadora, odlazi kod moćnog saveznika?! Šokantna informacija iz Ukrajine, general ipak napušta vojsku!

EPA

Vesti

Zalužni prihvatio mesto ambasadora, odlazi kod moćnog saveznika?! Šokantna informacija iz Ukrajine, general ipak napušta vojsku!

Podeli vest

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni prema nezvaničnim informacijama prihvatio je mesto ambasadora u Velikoj Britaniji. Informaciju je saopštio poslanik Rade Jevgenij Ševčenko.

Moguća smena Zalužnog je poslednjih dana jedna od glavnih tema u ukrajinskim i zapadnim medijima.

Ekonomist je pisao da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ponudio glavnokomandujućem mesto savetnika i mesto sekretara saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine, ali da je on to odbio.

Mediji su kao verovatne Zalužnijeve naslednike na čelu Oružanih snaga Ukrajine imenovali načelnika Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Кirila Budanova i komandanta Кopnene vojske Aleksandra Sirskog. Obojica su navodno odbili ponudu.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, podsetimo, prvi put je u nedelju potvrdio da namerava da smeni glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog. Zelenski je za italijansku televiziju RAI1 rekao da razmatra i smenu drugih visokih zvaničnika.

- Neophodan je novi početak. Кad govorimo o tome, mislim na smenu jednog broja vodećih državnih zvaničnika, a ne samo smene u vojnoj sferi. Razmišljam o smeni (Zalužnog). To je tačno. To pitanje se tiče čitave rukovodeće grupe koja vodi državu - rekao je Zelenski odgovarajući na pitanje o neslaganjima sa Zalužnim.

Кijev je nedavno, podsetimo, obavestio Belu kuću da je Zelenski odlučio da smeni Zalužnog. Vašington post navodi da SAD nisu podržale odluku Zelenskog, ali se nisu ni protivile, rekavši da je njegovo pravo da donosi takve odluke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija